Förbo AB

Råda torg 4, Mölnlycke

Information
När vi byggde vårt nya huvudkontor fick vi en möjlighet att från början planera kontoret så att den skulle passa våra behov och spegla vem vi är. Kontoret, som ligger i bottenvåningen på vårt nya bostadshus, stod klart i november 2014 och är 752 kvm stort och rymmer 31 arbetsplatser. Det består av två våningar där den centrala delen är öppen mellan våningarna. I inledningsprocessen hade vi en workshop med hela personalen där man fick komma med förslag och synpunkter på hur man ville att kontoret skulle utformas och vilka funktioner som var viktiga. Många av tankarna från den workshopen har vi kunnat utföra, bland annat öppenheten mellan våningarna, att alla har tillgång till ett eget eller delat rum och att det ska kännas ljust och fräscht.

Projektledare inredning och planering: Anna Granander, Förbo
Inredningsarkitekt: Kajsa Kelly, Nordström Kelly Arkitekter
Fotograf: Kalle Sanner, Kalle Sanner Fotografi AB

Motivering
Vi är ett kommunalägt bostadsbolag med små personliga bostadsområden som ligger nära grönska och natur. Med vårt nybyggda huvudkontor vill vi spegla känslan som infinner sig när du kommer till våra bostadsområden. Entrén ligger placerad i mitten av kontoret och du välkomnas av en spännande receptionsdisk i ljust trä där murgröna växer ur disken. På väggen bakom hänger en växttavla för att förstärka det gröna intrycket och skapa en mjuk övergång mellan ute och inne. Hela kontoret går i ljusa färger med inslag av trä, grönt och växter. Det ska kännas personligt, trivsamt och välkomnande att besöka oss!
De gemensamma ytorna har fått vara i fokus när vi planerade och inredde kontoret. Det är viktigt att skapa en miljö som främjar till samvaro, spontana träffar och inspirerande möten. Glasväggar till kontorsrummen ger en balans mellan avskildhet och öppenhet. Vi har tre bokningsbara mötesrum som har fått sin personlighet baserad på tre av våra bostadsområden:
Norra Hallsås ligger mitt i skogen och har gett vårt största konferensrum en skogsnära känsla. Likt bostäderna i Norra Hallsås, som är byggda på naturens villkor, ska detta rum kunna anpassas efter mötets villkor. Stolar och bord är på hjul och borden går att fälla ihop för att användningsområdet för rummet ska vara maximalt. Här kan man sitta i ett litet möte runt ett bord eller många personer i en biosittning. Magnetfärg på väggen och trådlösa ”puckar” för att dela sin dator på projektorduken ger ytterligare flexibilitet.
I Marstrandsrummet går tonerna i blått och krispigt vitt för att skapa känslan av en lätt bris som blandas med det salta havet. Detta är ett rum för inspiration och där man kan låta idéerna flyga fritt.
Säteriet är inspirerat av vårt bostadsområde som är byggt på 70-talet. Varma färger, mörka träslag och mjuka textilier har skapat ett rum för möjlighet till personliga samtal och vila.
Förutom de tre mötesrummen har vi skapat flera ytor som passar för informella möten i de allmänna utrymmena för att på så sätt utnyttja varje kvadratmeter maximalt. Snurrfåtöljer med höga ryggar för att skapa avskildhet i det stora rummet, ståbord med tillgång till skärm och dator för ett effektivt möte, en soffhörna i köket som går att anpassa så att hela kontoret kan sitta i stormöte med projektor och mindre små bord placerade utanför kontorsrummen för snabba avstämningar.
Genom att skapa möjlighet för samvaro, tänka smart och inreda personligt så tycker vi att vi har skapat Sveriges snyggaste kontor!


Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan