AB Svensk Filmindustri

Luntmakargatan 45, STOCKHOLM

Information
AB Svensk Filmindustri (SF) är Nordens ledande kommersiella filmbolag med huvudkontor i Sverige och dotterbolag i Norge, Danmark och Finland. SF producerar film och TV-serier för den nordiska och internationella marknaden och är dessutom den ledande distributören av lokal och internationell film och TV för samma marknad. Stockholmskontoret på Luntmakargatan 45/Sveavägen 56 rymmer ca 100 av bolagets totalt 170 anställda samlade på ett våningsplan. Fastigheten ägs av Bonnier Fastigheter och ansvarig inredningsarkitekt är Bitte Granlund, Geco.
SF agerar på en marknad i kraftig strukturell omvandling vilket har fört bolaget in på en spännande förändringsresa. Flytten till de nya lokalerna i centrala Stockholm från anrika Filmstaden i Råsunda ägde rum i början av mars i år och var en viktig motor i förändringsarbetet. Uppdraget var att ge ett snart 100 år gammalt filmbolag med ett kulturarv i sitt bibliotek en ny modern kostym utan att tappa kopplingen till sin historia. Ledorden var nystart, digital, framåtlutad, innovativ och kreativ.
Det första intrycket när man stiger in i kontoret är en entréskylt som ska få medarbetare och besökare att dra på mungipan. Det är en ”old fashion” hollywoodvägg med blinkande lampor och den klassiska röda mattan som leder till hålet där husmusen ”Dorothy från Trollkarlen från Oz” bor.
Mosaiken bakom receptionsytan och i köket består av fasta blommor så att man alltid kan försäkra sig att det alltid finns blommor på plats. Vidare i loungen kombineras moderna möbler med historiska inslag som Oscarsstatyetter, Guldbaggar och Berlinbjörnar som påminner om bolagets framgångsrika historia. Golvet som är lagt med matta från Bolon leder besökaren mot mötesrummen genom ett pixel mönster som symboliserar den digitala konsumenten. Ett konstant flöde av rörlig bild på videoväggen i loungen bidrar ytterligare till att sätta produkten i centrum.
I princip alla befintliga möbler och arbetsbord från Råsunda har återanvänds i den nya lokalen. Omtanke för miljön har varit en viktig del i utvecklingen av kontoret och det som har köpts in nytt har valts med omsorg. Ovanför arbetsplatserna hänger belysning som bidrar till ”hemmamiljön” med klassisk stuckatur och dimmers för att kunna anpassa belysning efter tillfälle och säsong.
Bifogade bilder är tagna av fotograf Mattias Hamrén.

Motivering
SFs kontor är en arbetsplats som ger energi till medarbetarna och skapar en stolthet för bolaget. Arbetsplatsen upplevs som trivsam och mysig, som hemma eller som många medarbetare uttrycker det, ”faktiskt lite snyggare än hemma”. Inredningen är en harmonisk mix av bolagets historiska arv och nya moderna influenser. Gamla möbler har fått nytt liv och en ny inspirerande miljö har skapats med relativt små medel. Kärleken till rörlig bild, kreativitet och passion står i centrum och kontoret symboliserar ”det framtida SF” för såväl medarbetare som besökare.

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan