Cybercom

Sveavägen 20, Stockholm

Information
År 2014 flyttade Cybercom från gamla, anonyma och sämre placerade lokaler in i ett helt nytt aktivitetsbaserat kontor mitt i centrala Stockholm. Läget och arbetssättet var en central satsning på både kunder och medarbetare och man ville skapa en dynamisk och lättillgänglig arbetsmiljö med högre effektivitet, anpassad efter verksamheten. Tengbom arkitekter anlitades för att rita den nya kontorsinredningen.

Lokalen på 2 100kvm på Sveavägen har kapacitet för 140 av totalt runt 250 medarbetare, då många regelbundet är ute på möten hos kund. Inredningskonceptet är utvecklat med fokus på öppenhet och kommunikation. Tre värdeord har omsatts och namngivit lokalens olika ytor. ”Passion” är navet, den gemensamma loungen för både planerade och spontana möten eller umgänge. ”Innovation” är arbetsytor för avskilt arbete och projektarbete, och ”Trust” är kontorets tysta zon. Arbetsmaterial och tillhörigheter förvaras i låsbara skåp.

Det nya kontoret har haft stor inverkan på verksamheten. Nu finns en påtaglig puls och energi, både innanför och precis utanför kontorets väggar. Liksom företaget nu är mer synligt placerat, är även ledare, medarbetare och konsulter mer synliga och ingår i en naturlig gemenskap i och med det aktivitetsbaserade arbetssättet. Inte minst i Passion finns en naturlig öppenhet, där spontana möten sker, nya kontakter knyts och konsulter bokas för nya uppdrag dagligen, med konkret positiva resultat för Cybercoms affärsverksamhet. Företagets olika yrkesgrupper lär känna varandra allt bättre och hittar löpande nya, mer effektiva och givande sätt att arbeta.

Cybercom har en tydlig hållbarhetsprofil. Företaget har ställt konkreta miljökrav och har tecknat ett grönt hyresavtal. På kontoret är en hållbar arbetsmiljö viktig och inslag som källsortering en självklarhet. Det aktivitetsbaserade arbetssättet uppmuntrar också till papperslöshet. Tekniken har varit ett viktigt inslag i utformningen, där rum, utrustning och nätverk är så lättillgängliga och effektiviserade som möjligt. Man uppmuntrar medarbetarna till friskvård och välmående och kontoret har duschar, omklädningsrum och löpband. Det finns också ett pingisbord som används flitigt av medarbetarna.

Foto: Martela


Motivering
Cybercoms nya kontor är modernt och aktivitetsbaserat utifrån företagets vision om synlighet och effektivitet. Ledare och medarbetare är mycket engagerade i arbetsmiljön, och man hittar löpande nya sätt att utveckla sitt arbete med hjälp av kontorets förutsättningar. Kontoret bjuder in till gemenskap, öppenhet och kreativitet vilket har direkt effekt på affärsverksamheten.

Inredningskonceptet speglar och ger möjlighet till detta flöde av energi. Stort fokus har legat på materialitet, återanvändning och oväntade inslag. Med relativt små medel har Cybercom skapat en wow-faktor, vilket märks tydligt på spontana reaktioner från gäster som kommer till kontoret. Med utgångspunkt i hållbarhet har gestaltning, effektivitet, teknik och praktiska lösningar kombinerats på ett sätt som gynnar både kunder och medarbetare. Resultatet är ett spännande och nytänkande kontor, där framgången ligger i en gedigen förankring i företagskultur och vision, och där gestaltningen förmedlar pulsen och engagemanget som finns inom företaget.


Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan