Lernberger Stafsing AB

Skeppsbron 5-6, Göteborg

Information
Vi flyttade 1 maj-16 in i en för Göteborg historisk lokal där Engelska Lloyds och sedermera Englands-linjen hade sitt huvudkontor.
Just vår lokal är på 500kvm med direktörernas ursprungs kontorsrum bevarade och återställda i originalskick, 1 klass biljetthämtningsluckor finns kvar i foajén. Allt återskapat enligt direktiv från oss på Lernberger Stafsing ihop med en väldigt entusiastisk hyresvärd, Bygg Göta och deras projektledare Sven Thompson. Sen vi flyttade in i kontoret har vi fått besök av flera väldigt sentimentala herrar som berättat den ena spännande historian efter den andra, bla att Tyskarna beskrev spionage ut över älven och dess trafik under andra världskriget från ett av rummen. Vi totalrenoverade kontoret under nästan 5 månader där målet var fokus på restaurering och att anpassa vissa delar till ett kontor med moderna funktioner. Ledmotivet har hela tiden varit att det ska känns som att såhär skull det kunna ha sett ut från början.


Motivering
Blandningen och kontrasten mellan kontorets original utförande med modern design och tanken om det moderna flödet på ett kontor möts i en alldeles unik känsla som känns självklar och supermodern trots den påtagliga förankringen i klassisk svensk 1800-tals miljö.
Vi använder kontoret precis som man gjorde för över 100 år sedan och ändå känns det supermodernt. Dåtid och nutid i en perfekt balans som gör att det känns självklart...

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan