Forsen AB

Stormgatan 4, Malmö

Information
I en 460 kvm stor före detta badmintonhall på 7:e våningen huserar idag Forsen. Efter ett omfattande renoveringsarbete tog vi över lokalen i maj 2016. Historien kring lokalen är intressant - år 1934 startade här Malmö Badmintonklubb, Sveriges första badmintonklubb. "Stormhallen" som den kom att kallas (adressen är Stormgatan) hade två badmintonbanor med 8 meters takhöjd och här spelade man badminton och turneringar i över 40 år. Under renoveringsarbetet hittades en och annan fjäderboll i ventiler och bakom armaturer.
Den unika takhöjden ger fantastiskt rymd och fint ljusinflöde. För att bevara denna vindatmosfär skapades ett öppet kontor med arbetsplatser, matplats och lounge på gemensam yta. De tre konferensrummen och tre samtalsrummen är de enda slutna rummen på kontoret och har alla fått namn efter kända stormar. De små samtalsrummen - Egon, Freja och Gorm - har vart och ett sitt utseende med olika möblering och kulörer, man får välja rum efter humör.
Vi ville ha ett lugnt och välkomnande kontor med en Skandinavisk känsla. Färgerna går i grått och vitt med inslag av grönt, rost och petroleum samt ett sting av svarta detaljer. Den lindblomsgröna köksinredningen med marockoinspirerade klinkers ger kontoret karaktär. Två generösa spiraltrappor i ek och svart stål leder upp till entresolplanet och sätter spännande prägel på miljön. Här uppe silar dagsljuset in genom generösa takfönster och skapar en trevlig vindkänsla. Här är möblerat både för arbetsplatser och för spontana möten och samtal och här uppe får man fin överblick över hela kontoret. Under renoverings- och inredningsarbetets gång har vi har hela tiden ifrågasatt våra tankar och beslut för att verkligen försäkra oss om att få ett kontor som fungerar i vår vardag och att ytorna blir användbara och inte bara finns för syns skull. Något som är viktigt för oss och som utmärker oss som företag är de personliga relationerna vi har med våra kunder och att vi alltid ska vara tankeledande. Därför ville vi ha ett kontor med personlig känsla och som inspirerar och ger möjlighet till nytänkande och idéer.
Här uppe trivs vi verkligen! Dagsljuset är fantastiskt och du möts verkligen av en unik lokal när du öppnar dörren. Det är nästan så att du tycker dig höra en fjäderboll swisha förbi ibland... historien sitter i väggarna.

Antal anställda: 12
Kontoret rymmer upp till 30 anställda

Inredning: Efva Hultin, Atwork
Fotograf: Peter Erlandsson

Motivering
Den härliga vindskänslan med fantastiskt ljusinsläpp gör lokalen unik och med sin historia blir lokalen än mer imponerande. Inredningen är enkel men funktionell och sättet som färgerna plockas upp på skapar en röd tråd. Kontoret är skapat och inrett för att fungera, mycket tanke har lagts på att det faktiskt ska vara användbart i just vårt dagliga arbete, något som idag tenderar att glömmas bort och mycket görs "för att se coolt ut" eller för att "andra har det". Och där tycker jag att vi lyckats! Vi har ett snyggt och funktionellt kontor med personlig känsla. En förlängning av ditt hem skulle man kunna säga.

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan