Whispr Group

Maria Skolgata 79B, Stockholm

Information
Whispr Group är resultatet av en sammanslagning av en digitalbyrå och ett analysföretag. Tillsammans utgör de sinnebilden för hur moderna organisationer ser ut – föränderliga, globala och kunskapsdrivna. Med kontor i Stockholm, Oslo och New York omvandlar Whispr Group big data till strategier, och det nya kontoret är en central del av verksamheten.

Fotograf: Mårten Ryner
Arkitekt: MER /

Motivering
Ryggraden i svensk industri har gått från varutillverkning i fabrik till IT tjänster och serviceförsäljning. I samma lokaler som man för 100 år sedan tillverkade tobaksprodukter hjälper Whispr Group världsledande företag att analysera och förstå sin omvärld.
Under lager av linoleummattor och tapeter hittades vackra originaldetaljer som nu fått nytt liv – en vacker parkett, återställd takhöjd och en återuppbyggd vinterträdgård är nu integrerade delar av lokalen. Orangeriet utgör en del av lokalen som samtidigt kopplas ihop med den anslutande parken. Miljöerna är flexibla och anpassade för både traditionellt och aktivitetsbaserat arbetssätt. Bordsserien är ritad specifikt för projektet.
Lokalernas stramhet och tyngd framhävs av materialvalen i trä och metall men balanseras av det grafiska, digitala och utbytbara.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan