Anticimex

Årstaängsvägen 21B, Marievik 26, Stockholm

Detta kontoret har varit med i en tidigare upplaga av tävlingen och går inte längre att rösta på.
Information
Anticimex är inne i en förändringsresa och har påbörjat förflyttningen av varumärket – från en institution till ett modernt, pulserande, dynamiskt, sälj- och serviceföretag med branschens bästa försäkringar och nöjdaste kunder. För att lyckas med förflyttningen behövde vi utveckla vår förmåga att samarbeta i alla delar av organisationen. På Anticimex HK ”Framtidens HK” har vi skapat ett kontor som stödjer oss i resan mot att bli det moderna företag som vi önskar, där vi alla arbetar som ett team. Framtidens HK gör det spontana mötet naturligt och ger oss bättre förutsättningar att samverka.
Renoverings- inflyttningsår: renovering 2016 / inflytt juli 2016
Storlek (kvm+antal anställda): 2300 kvm / 140 st

Arkitekt: pS Arkitektur
Fotograf: Jason Strong

Motivering
Det finns många snygga kontor. Men vi ville skapa ett kontor med själ, en mötesplats, som kändes ”vi”. En inspirerande plats vi vill vara på, en plats som vi känner stolthet inför som ska kännas som hemma. Både för oss medarbetare som är på HK varje dag och våra kollegor ute i landet när de hälsar på. Det gäller även alla våra besökare.
Genom att skapa ett aktivitetsbaserat kontor har vi fått en bra blandning av klassiska ergonomiska arbetsplatser, sköna pausytor, ett avslappnande och kul fun room, en utbildningssal att förkovra sig i och en barnhörna som kan hjälpa oss medarbetare att hantera livspusslet någon gång ibland. Vi har gett alla medarbetare möjligheten att välja arbetsplats utifrån uppgift, möte och samvaro. Vi kan nu arbeta där hjärnan är och inte enbart där skrivbordet står.

Kontoret är skapat enligt så gröna principer som möjligt. Det gäller alltifrån smarta lösningar för utskrifter, energisnåla LED-armaturer, miljömärkta mattor och vitvaror, vattenbaserade färger, kontorsmöbler med hög kvalitet producerade i Sverige, koppar istället för engångsmuggar, ekologiskt eller Fair trade kaffe, te märkt med Rainforest Alliance, ekologisk frukt, närvarostyrd belysning i förråd och på toaletter samt att vår allmänbelysning styrs av inbrottslarmet och släcks efter kontorstid. Ett grönt kontor är ett snyggt kontor!

Arkitekturen och inredningen förtydligar och stärker vårt varumärke. Tillsammans med arkitekterna har vi, genomgående, arbetat med former och material som direkt går att knyta till vår verksamhet. Det gäller alltifrån mattor, lampor och möbler till tapeter och foliering. Allt hos oss känns spännande, intressant och verkligen vi!

Det går inte längre att rösta på detta kontoret.

Dela den här sidan