ALM Equity

Regeringsgatan 59, Stockholm

Information
ALM Equity AB utvecklar projekt inom fastighetsbranschen. Det nya kontoret ligger på Regeringsgatan i Stockholm och omfattar ca 700 kvm. Ett 50-tal medarbetare har sina arbetsplatser här.
Renoverings- inflyttningsår: renovering och inflytt 2015
Kvm/antal anställda: 775 kvm / 50 st

Arkitekt: pS Arkitektur
Fotograf: Jason Strong


Motivering
ALM Equity AB är en färgstark spelare i en annars kritstrecksrandig och strikt fastighetsbransch. Detta ville vi förstärka men utan att kompromissa i seriositet. Vårt nya kontor ligger högst upp och sträcker sig över hela våningsplanet med hänförande utsikt över Stockholm. Detta avspeglas i en stram och neutral grund med en industriell touch och lekfulla och färgrika detaljer. Designen hämtar inspiration från det enkla uttrycket i byggmaterial. Glaspartierna har bakbelyst sträckmetall istället för draperier som insynsskydd och mötesrummen har inga namn utan tydliga stora siffror, liknande numreringen på en last-container. Rått men samtidigt med fina kanter!
Kontoret är uppdelat i två delar med separata ingångar: en publik del med konferensavdelning och lobby och den andra med arbetsplatser och interna mötesrum, telefonrum och vilrum.
Kreativa arbetsplatser skapades i öppet landskap. Många mötesrum och ytor för spontana möten finns runt om. Köket fick en stor och central plats med plats för många luncher och större möten. En platsbyggd soffa med småbord löper längs tre väggar.
Till projektplatserna specialritades stora ståbord för arbete med ritningar, materialprover etc. I bordsskivan finns infällda skärmar med touchfunktion för att enkelt och direkt kunna skriva och rita i dokumenten.
För att skapa delningsbara resurser har kontoret en app, Your Block, där företagets alla gemensamma resurser kan bokas och alla anställda kan lägga upp event, bilder och utföra omröstningar som på ett mycket enkelt sätt skapar en social gemenskap och bidrar till att kontorets alla delar utnyttjas maximalt och effektivt.


Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan