Kinnarps AB

Industrigatan 1 521 88, Kinnarp

Information
Storlek: 3000 kvm
Inflyttning: april 2016
Fotograf: Erik Lefvander/eyes
Arkitekt: Wivian Eidsaunet, Spectrum Arkitekter

Kinnarps är en svensk inredningskoncern som erbjuder innovativa och inspirerande helhetslösningar för arbetsmiljöer. Ett familjeägt företag som grundades 1942 av Jarl och Evy Andersson. Idag är man ledande i Europa i sin bransch och finns representerade i ca 40 länder. I april i år invigdes Kinnarps kombinerade arbetsplats och showroom vid huvudkontoret i Kinnarp. Ett kreativt kontor och en levande utställning med fokus på hållbarhet, välmående, innovation och ergonomi. En unik lösning där man kombinerar en aktivitetsbaserad arbetsplats med att på ett personligt sätt visa företagets produkter och koncept för besökare från hela världen.


Motivering
Kinnarps nya kontor ligger bara ett stenkast från platsen där företaget grundades för snart 75 år sedan. De nyrenoverade, ljusa, rymliga lokalerna med stora glaspartier och inspirerande inredning rymmer en genomtänkt arbetsplats med bra helhetsergonomi. Där funktionella ytor kombineras med tilltalande design, framtidens formgivning och spännande färgsättning.

”Vårt mål är att detta showroom ska vara en levande arbetsmiljö, den bästa arbetsplatsen och ett fantastiskt säljverktyg,” berättar Per-Arne Andersson CEO Kinnarps AB.

Medarbetarna arbetar i en helt aktivitetsbaserad arbetsmiljö, där man väljer yta efter den uppgift man ska utföra. Detta skapar ett kontor med rörelse och kreativitet i fokus. Där miljöerna främjar dialog, skapar spontana möten och ger ett klimat för nya idéer. De senaste tekniska hjälpmedlen visar enkelt lediga möteslokaler, var kollegorna befinner sig och tillgänglig utrustning.

Genom att även vara ett showroom tar man dagligen emot besökare från hela världen. När de kliver in möts de av doften av nybakade kanelbullar, på samma sätt som Evy en gång tog emot kunderna när företaget startades. Besökarna får möjlighet att se produkter och koncept på nära håll, både hur de ser ut och hur de används. Något som ger liv, rörelse och en internationell touch till arbetsplatsen.

När det gäller design och formspråk har denna nytänkande miljö, inredd i samarbete med Spectrum Arkitekter, en mångfald av produkter och lösningar. ”Ledorden i projektet var framtid, precision, skärpa, innovation, hög nivå på teknik och ett visst mått av lekfullhet. Allt på en grund av företagets fantastiska historia, välkända varumärken och miljö- och kvalitetstänk. Vår idé var att bygga vidare på allt bra som redan fanns, att skapa ett nytt intryck av Kinnarps – men också att utmana lite. Vi har medvetet valt en färgsättning som är annorlunda mot den tidigare samt att klä eller lacka om möbler i överraskande tyger och färger och genom det gett möblerna ett nytt uttryck. Det finns en stor variation i möbleringen, från höga bord och låga soffor till gåband med arbetsbord – och naturligtvis gott om vanliga arbetsbord.” berättar Wivian Eidsaunet, arkitekt SIR/MSA Spectrum arkitekter.


Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan