Kinnarps Interior Örebro

Fabriksgatan 47, Örebro

Information
Lokalen är 900m2.
Antals anställda är 13 personer.
Inflyttning juni 2016.
Inredningsarkitekt: Marie Oscarsson, Spectrum Arkitekter

Används i första hand till kontor och Showroom men med hållbarhet som bakgrund och med målsättning att använda lokalerna så optimalt som möjligt nyttjas dom också till butik, Business Lounge samt en variant av kontorshotell i modern aktivitetsbaserad miljö (mer information gällande det finns på kittkomma.se).

Kinnarps Interior i Örebro har flyttat in i nybyggda lokaler vid Drottningparken. Vi har skapat ett helt nytt färgsprakande och inspirerande kontor och showroom. Lokalen är utformad i två olika avdelningar. Kontorsdelen i ljusa, klara nyanser, ljusa träslag och ljust undertak. Lokalen har stora fönster ut mot parken där trädens lövverk blir påtagliga inne i rummen. På de invändiga glaspartierna återfinns utskurna foliemönster som bladmönster för att flytta naturen in i kontoret. Möblerna mot parken går i en grön, grönturkos och gul färgskala. Färgerna harmonierar fint med årstidsväxlingar i naturen utanför. Här finns också aktivitetsbaserade arbetsplatser, tystare zoner, gemensamma arbetsrum och olika informella mötesplatser. I denna del finns även Inredningsbutiken KITT som är en del av det nya inredningskonceptet. Att kunna erbjuda inredningsdetaljer till försäljning åt kunder och besökare är en ny funktion vi vill lansera.
Den andra delen av lokalen är utformad som en Business Lounge. Här är det en mörkare färgskala med svart undertak, svartlackerade detaljer, mörkare golv, mörka träslag och tyger i mustiga färger. Loungen är utrustad med en köksdel för återkommande lunchservering åt övriga kontor i huset. En tanke om att Business Loungen ska fungera som en mötesplats även för externa möten och kunder. Det långa svarta bordet i mitten av lokalen med olika stolar runt omkring blir både stol -utställning och fungerar som lunchbord vid dessa tillfällen. Loungen består av olika fåtölj och soffgrupper som informella mötesplatser där du kan slå dig ner och jobba eller bara njuta av en kopp kaffe.
I zonen mellan de båda delarna finns alla toaletter. Dessa är utformade i stramt svart och vitt. Alla har olika teman i form av olika fondtapeter med tillhörande ljudeffekter som hör till respektive mönster. En rolig och lite oväntad detalj. Den mest stressande är den med klockorna och tickande klockor i bakgrunden.
Nytänkande och inspirerande möbleringar i en skön blandning det är vårt nya kontor.

Motivering
För många är Kinnarps Interior "bara" skrivbordsstolar och skrivbord. Vi har velat skapa någonting helt nytt. Ta varumärket in i framtiden och visa att inredning är så mycket mer. En kreativ samlingsplats för oss som älskar inredning. Våga göra någonting annorlunda. Skapa ett inspirerande kontor som ska vara föränderligt och följa med i de senaste trenderna.

Det är nu definitivt ett av Sveriges häftigaste OCH snyggaste kontor... troligtvis det snyggaste. Kortfattat för att det erbjuder så otroligt mycket varierade färger, former, upplevelser och möjligheter till varierade arbetsmiljöer. Allt detta i en harmoni som ger ett behagligt lugn och en möjlighet att arbeta med rätt fokus.

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan