Hudikhus AB

Kravellgatan 1, Hudiksvall

Information
Hudikhus ca 600 m2 stora huvudkontor stod inflyttningsklart årskiftet 2015/16. Med hamnen och de gamla rustika trämagasinen som kuliss valde man att inreda kontoret i en lugn, varmgrå färgskala. Detaljer i valet av ytskick och möbler fick leka med temat för hav, vind, natur.
Design kändes viktigt att plocka in. I matsalen hänger Fischermanlamp från Zero, som kontrast till dessa beställdes ett stort konstverk av en lokal formgivare. Hon inspirerades av kusten, labyrinter i stenformationer som gjort för att skapa fiske lycka. Väggar inne på ritkontoret kläddes med BAUX träullit i blått fiskbensmönster.

Loungen på övervåningen är till för representationer samt som kreativ miljö för arbete. Det är det enda område på kontoret som inreds med trä. Rustikt trägolv med karaktär, en lång bardisk i ljus ek. Med en takhöjd på 5,5 m var det pampigt att låta eldstaden gå från golv till tak. Ena väggen är klädd med Sjögrästapet för att ge struktur och en mjukhet. Över den andra väggen vid bardisken sitter en kakelplatta som uppmonterad påminner om formen av ett fisknät.

Foto: Per Trané Hudiksvall


Motivering
I hjärtat av Hudiksvall med en fantastisk utsikt över staden och hamnen ligger Hudikhus nybyggda huvudkontor. Fastigheten är byggd med stor omsorg för att passa in i sin känsliga miljö med de gamla sjöbodarna, hamnmagasinen och havet som närmast granne. Det ljusa moderna kontoret har generösa ytor för såväl planerade som spontana möten. De stora glaspartierna suddar ut gränsen mellan ute och inne och med stadens vackraste utsikt som kuliss kan kontoret inte bli annat än en kreativ och inspirerande miljö. Inredningen har valts med omsorg för att skapa en varm och hemtrevlig känsla. Hudikhus är ett familjeföretag som i över 50 år arbetat med att förverkliga sina kunders husdrömmar – nu har de äntligen fått förverkliga sin egen!






Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan