TUI Nordic

Münchenbryggeriet, Söder Mälarstrand 27, Stockholm

Information
TUI Nordic, fd Fritidsresor, med runt 570 engagerade medarbetare, var öppna för ett nytt och förändrat arbetssätt. Målsättningen var att tillföra ny energi, kreativitet och underlätta för spontana möten.
Det fantastiska läget i Münchenbryggeriet, med utsikt över Riddarfjärden, accentuerades med en öppnare och genomtänkt planlösning som frigjorde överyta, som kunde avyttras.
Visionen var att byta ut begreppet huvudkontor mot servicekontor, och att införa ett aktivitetsbaserat arbetssätt med ambitionen att skapa rörelse, erfarenhetsutbyte och öppenhet.

TUIs sätt att arbeta handlar mycket om att involvera medarbetarna. Personalen har varit med i processen och kommit med viktig input och idéer. En övergripande syn på projektet var att allt handlar om människan; arbetssättet styr kontorsutvecklingen och inte tvärtom. Flera olika scenarier för en typisk arbetsdag för en TUI-medarbetare har identifierades och de olika arbetsmöjligheterna är utformade efter den analysen.

En betydande minskning av kontorsytan har självklart inneburit kostnadsbesparingar, men det viktigaste är att gränserna mellan olika avdelningar har suddats ut. Det har främjat samarbetet, energin på arbetsplatsen och den digitala och mobila utvecklingen där vi nu ligger i framkant.

Renoverings- inflyttningsår: renovering 2015 i etapper / inflytt 2015-2016
Storlek (kvm+antal anställda): 5000 kvm / 570 st

Arkitekt: pS Arkitektur
Fotograf: Jason Strong


Motivering
Resetemat och semestern är den röda tråden i inredningen. ”Home away from home” – här ska man känna sig som hemma! Stränder, hav och palmer har givit färgskalan. Hängmattor fungerar som kabelstrumpor. Parasoll som rumsskapande element. Medarbetarnas toolbox designades av Färg & Blanche och är tillverkad i plywood, läder och filttyg i ljusblått och rött. Inspirationen är hämtad från en klassisk strandväska.
Delar av det nyrenoverade gymmet och omklädningsrummen har ett energigivande havsblått golv och utgör en bra start på mångas arbetsdag.

Vår arbetsplats är en miljö där vi inspireras av varandra, växer och utvecklas. Den givna mötesplatsen har blivit ”Piazzan” på entréplanet. På torget är det populärt att sitta och arbeta eller ha sina möten. På lunchen samlas kollegor här för att äta, socialisera och koppla av. Luncherna avslutas ofta med en god kopp kaffe i Theas coffee shop. Här, liksom på de öppna kontorsplanen, bidrar en god akustisk miljö, varierande möblering och en behaglig ljussättning till att vi trivs och gärna hänger kvar.

De centralt placerade touch down-borden där man både kan se och synas är en favoritarbetsplats för många. Mjuka och behagliga arbetssoffor är särskilt uppskattade framåt eftermiddagen. Mötesrummens möblering varierar och ger medarbetarna möjlighet att välja det som passar bäst.
Från stora fasta arbetsplatser och fullbokade mötesrum till ett snyggt och personligt kontor som verkligen andas TUI. Glädjen och energin smittar av sig så fort man kommer innanför dörrarna!


Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan