SKF

Von Utfallsgatan 2, Göteborg

Information
Inflyttningsår: 2015
Arkitekt: Liljewall, Tomas Hago
Inredningsarkitekt: Arkitekterna Krook & Tjäder, Katarina Söderström
Storlek:ca 3740 m2

Inredning
SKF Solution Factory i Gamlestan är granne med SKFs huvudkontor. En nybyggd sight med kontor och verkstad, en arbetsplats för ca 300 personer om totalt 9000 kvm uppförd under 2015. Inflyttning efter sommaren 2015.

Vi gjorde färgsättning, materialval och lös inredning för huset. Huset ritades av Liljewall Arkitekter. Arkitekten Tomas ord ”Visionen var att SKF Solution Factory skulle bli en modern lättillgänglig och transparent byggnad med starkt proaktivt kundfokus i uttrycket”. Byggnaden är certifierad för Leed guld. Vi har skapat en inredning , ett ABW kontor för samarbete och effektivitet. Vår filosofi har varit flexibilitet, funktion och form. Vi har jobbat med enkelhet och tydlighet. Vi har använt en lugn färgpalett som återspeglar SKFs visuella identitet. Kulörerna är tegelröd, grönt och blått med en bas av vitt och grafitgrått. Dessa kulörer är även samordnade med ett brett spektra av foton från koncernens verksamhet runt om i världen, dessa foton pryder väggar i byggnaden. Det träslag som är en bärare genom hela huset är ask, återfinns i väggpartier kök och trappor samt även i möbler. Ett gott teamarbete med Liljewalls Arkitekter, Senab som partner & möbelleverantör, Resultat projektledning, samt en fantastisk och engagerad referensgrupp hos SKF själva. Konceptet för inredning förädlar vi nu samt jobbar vidare med i uppgradering av övriga lokaler för SKF.

Motivering
Ett bra ABW-kontor, väl sammanhållet och följer företagets profil, men tar det ett steg längre. Det är ett utvecklings- och ingenjörsföretag och det är det som kommer fram och visas. Det är ett nytt arbetssätt inom företaget, och inredningen underlättar för det. SKF arbetar och kommer att arbeta fortlöpande med förändringar och justeringar för att få den bästa möjliga miljön för respektive uppgift och för framtida utveckling. Även den nya tillverkningsdelen i anslutning till kontoret använder kontorets arbetsplatser och det finns inga skrivbord i fabriken.
Inredningskonceptet kommer att fortsätta användas vid ombyggnationer på SKF, möbler och inredning ska kunna användas på kontor runt om på SKF:s anläggning. Det är därför förhållandevis få men genomtänkta möbelval, en lugn färgskala i grått, svart och vitt, men med tre komplementfärger. En behaglig, tyst miljö har uppnåtts tillsammans med en harmonisk variation.

Fotograf: Krister Engström

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan