Nethouse

Fabriksgatan 47, 702 23 Örebro

Information
Nethouse, Örebro

Med fristående väggar i ett i övrigt helt öppet kontorslandskap skapas rumsligheter helt anpassade efter Nethouse arbetssätt och behov.
Kontorets hjärta är den trappa som binder samman företagets två våningar. Den har flera funktioner och fungerar bl.a. som samlingsplats, läktare, matplats och lounge.
Genom intervjuer med medarbetare på alla nivåer har arkitekten fått en klar bild av de behov som finns i verksamhetens dagliga arbete. De fristående väggarna gav oss möjlighet att addera mindre rum i nära anslutning till varje teams arbetsplats.
Konceptet för färg och form har arbetats fram tillsammans med Nethouse genom bl.a. workshops. Kontoret ska ge en välkomnande och omvårdnaden känsla samtidigt som det ska kännas smart, snabbt, och i framkant. Textilier, möbler, snickerier har fått en mild men lite dov färgskala med sotiga pasteller, väggar och golv - de byggda elementen - består av rena naturfärgade material såsom björk och infärgad mdf på väggarna, vävda mattor i gråskala och ett golv av återvunnen plats.
Tak, teknik och armaturer är krispigt kritvita.
Det har varit ett ambitiöst projekt där alla medverkande parter från Nethouse, fastighetsägare, arkitekter och leverantörer har fått spänna sina bågar och också levererat ett unikt och genomarbetat projekt. Vi är mycket stolta över Nethouse nya kontor.

Arkitekt: Sandellsandberg
Yta: ca ca 1900 kvm
Inflytt: 2016

Fotograf Calle Artmark

Motivering
Anpassad helt efter Nethouse vinnande arbetssätt och metod som utmärker företaget i sin bransch. Mycket väggytor som används i det dagliga teamarbetet utan att göra kontoret uppdelat och stängt i olika rum. Rumsligheter skapas mellan de fristående väggarna och pådockade glasboxar i olika storlekar.
Samlingsplatsen inom kontoret är den multifunktionella trappan som är något verkligen unikt.

Ett seriöst och lekfullt kontor.
IT med känsla!

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan