Howcom/Masscreation

Engelbrektsgatan 5, plan 4, Stockholm

Information
I december 2015 flyttade HowCom och Masscreation ihop i nyrenoverade lokaler på Engelbrektsgatan, Stockholm. Idén och önskemålet var ett unikt kontor med känsla för detaljer.

Eftersom båda företagen jobbar projektbaserat i olika konstellationer var det väldigt viktigt för oss att ha ett socialt kontor med lättillgängliga mötes- och projektrum. Vi ville samtidigt bibehålla en känsla av öppenhet där vi drivs och inspireras av varandra, våra kunder och samarbetspartners.

Stål, ask och läder är de främsta matrerialvalen. Tegelväggen från originalbyggnaden har framhävts där den gamla hissvikten även fått ta plats i en glasmonter.

“Ett väldigt roligt projekt, där ett nära samarbete mellan oss, fastighetsägaren samt HowCom och Masscreation resulterade i ett kontor utöver det vanliga.” - Spectrum Arkitekter

Adress: Engelbrektsgatan 5, 11432 Stockholm
Yta: 650kvm
Renoverings/Inflyttningsår: 2015
Fastighetsvärd: Fabege
Arkitekt: Pontus Söderström & Spectrum Arkitekter
Fotograf: Jason Strong

Motivering
Två företag, två olika branscher – en delad vision. HowCom och Masscreation är inte som alla andra. Vi vet att de bästa lösningarna skapas när kund och byrå samspelar. Men för att interaktionen skall fungera krävs ett kontor som bjuder in till möten. En plats där man verkligen trivs. En lokal som passar både allvar och lek.

I det gemensamma kontoret har vi kombinerat öppna kontorslandskap med inglasade konferensrum och fyllt dem med möbler, material och färg för att skapa en miljö som ger energi. Receptionen har barkänsla, det stora köket är inbjudande och flipperrummet är en ynnest när man känner att man behöver den där nödvändiga egentiden.

För ett år sedan hade vi en vision. Idag har vi ett kontor som gjort måndag till veckans bästa dag!

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan