Kolgruvan

Kolgruvegatan 12, Göteborg

Information
Kolgruvan är ett 730 m2 stort kreativt hus på Ringön i Göteborg. Hela lokalen har renoverats av två personer under tre månaders tid.

Fotograf är Coal Mine Studios.

Motivering
Går det att bygga ett kreativt kontor utan inblandning av arkitekter, byggarbetare samt med 100 procent miljötänk? Självklart!

Kolgruvan är en gammal chokladfabrik som renoverats och byggts om. Miljötänket har varit slående ända från dag ett. Alla skruvar som skruvats ut har återanvänts, Volvos gamla busstopp utanför fabriken i Torslanda har blivit skiljedörrar, ett duschrum har byggts om till konferensrum med hjälp av en gammal veranda från 1907, akustikboxar och arbetsbord har byggts för hand.


Våra möbler kommer främst från tre källor; second hand, hus i närområdet och auktion. I vissa fall har även gamla möbler hemifrån hittat nytt liv inne i gruvan. Stilen beskrivs bäst som ”natur möter industri” vilket också är tydligt då gröna färger varvas med trädetaljer och det kalla från industrin.

Kolgruvan inspireras av naturens kretslopp och går tvärtemot slit-och-släng traditionen. Produkter ska kunna återanvändas eller återvinnas. Avfall är inget alternativ. I tillägg har det mesta av byggmaterialet köpts in från närområdet, dvs max 400 meter utanför dörren.





Vinnaren i tävlingen kommer presenteras på seminariet Stora Kontorsdagen 9 november.

Mer information
Anmäl dig här



Följ Lokalnytt.se på LinkedIn för nyheter om
Sveriges Snyggaste Kontor


Dela den här sidan