Euro Finans AB

Mårtenstorget 11, Lund

Information
Ca. 1200 kvm kontor renoverat 2015. Arkitekt Mats Molén, inredningsarkitekt Ulla Knutsson.
Lokalerna ligger mycket centralt och har tidigare inrymt, Konsums servering, en stor sportaffär med lysrör och lagerhyllor samt diverse små-kontor.
Det nya kontoret har stora ytor, men eftersom kontorslandskap inte fungerar så bra när man ringer mycket, består det mest av mindre rum för två till fyra personer. Detta ger korridorer, där glasväggar har använts i stor utsträckning, för att behålla en upplevelse av öppenhet, utblickar och ljus.


Motivering
Ledningen på Euro Finans är mån om personalen och gör mycket för att alla ska trivas. Lite guldkant på arbetsplatsen skadar inte!
Vi har ett miljötänk i inredningen genom att satsa på ”bättre begagnat”, i det här fallet antikt.

Genom att sätta ihop stilleben här och där skapar man blickfång som ger karaktären. Egentligen är det inte så många föremål, men de är iögonfallande.
En satsning på tjocka sammetsdraperier ger liksom mattorna bättre akustik, färger och en viss upplevelse av värme och mjukhet. Tunna gardiner används för att göra de glasade rummen flexibla vad gäller insyn men med bibehållet ljus.

Personalköket är ingen vanlig kantin utan ett fullvärdigt kök med matsal, vilken i ena änden har en bibliotekshörna. Här står bokhyllor med vackra secondhandböcker som annars skulle gått förlorade. Personalen kan också ta med böcker hemifrån och byta till något man inte läst. Även om alla inte får plast att sitta just här, så får man det någon gång och bara anblicken av böcker och fåtöljer är lugnande.

En fantastisk arbetsmiljö där antik stil med varma färger möter det moderna och industriella för att skapa en hemtrevlig miljö att trivas i!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan