Preem

Warfvinges väg 45, Stockholm

Information
Preems huvudkontor ligger i Stadshagen i Stockholm. När lokalerna 2014 blev för trånga, började företaget leta efter nya lokaler. Då en annan hyresgäst i fastigheten flyttade frigjordes ytor så Preem kunde sitta kvar i fastigheten. Planeringen för ombyggnation startade.

Förutom nya planlösningar togs ett koncept fram som bygger på trädet furu och andra naturmaterial. Raffinaderibyggnaderna inspirerade oss att använda aluminium och Preems grafiska profil är också synlig i kulörvalen och i inredningen.

Konceptet implementerades på olika sätt i både de interna och externa ytorna. I de interna arbetsytorna använde vi ljusa kulörer och textilier och mer färgstarka kulörer i de tysta rummen och mötesrummen. I de externa ytorna har man varit mer vågad och valt associationer till raffinaderierna genom att använda stål, sten och aluminium. Väggarna är beklädda med furupanel för att påminna om råvaran furan.

Preems nygamla kontor är ca 6 000 kvm och rymmer ca 425 arbetsplatser. I princip är samtliga arbetsplatser placerade i öppen miljö, dock har de flesta egna arbetsplatser.
Projektet har pågått i två och ett halvt år och sista etappen blev klar i och med sommaren 2017.

Preem har fått ett flexibelt kontor med enhetlig stil och en bra arbetsmiljö. Styrgruppen för projektet har varit väldigt modiga och vågat satsa på originella lösningar som gett en speciell karaktär till kontoret



Motivering
Preem är Sveriges snyggast kontor för att:

- Preem är ett mycket miljömedvetet företag som arbetar med högt medvetet miljöfokus. Huvudkontoret ska i varje del spegla Preems kärnvärden.
- Känslan från kärnverksamheten, raffinaderierna, återspeglas i materialvalen i huvudkontoret. Vi har valt stäckmetall i undertaken, träpaneler på väggarna,
grova mattor och glaspariter i aluminium för att gestalta detta. Vitsen är att tankarna ska gå till kärnverksamheten även om man är på ett huvudkontor på andra
sidan Sverige.
- De möbler som varit möjliga att återanvända har vi byggt om eller klätt om för att få ett bra miljöval.
- Materialval och inredning är konsekvent genomförda.
- Personalen har fått en fin pentry- och fikamiljö med bästa utsikten högst upp i lokalerna.
- Projektet har genomförts med stort engagemang och förankring bland medarbetarna.

Omröstningen har avslutats




Vinnaren i tävlingen kommer presenteras på seminariet Stora Kontorsdagen 9 november.

Mer information
Anmäl dig här



Följ Lokalnytt.se på LinkedIn för nyheter om
Sveriges Snyggaste Kontor


Dela den här sidan