Holistic Sweden AB

Drottninggatan 24, Norrköping

Information
Hälsoföretaget Holistic Sweden AB är företaget som lever som de lär. När man i maj 2016 flyttade sitt huvudkontor från Motala till centrala Norrköping passade man på att skapa en arbetsmiljö som speglar företagets värderingar och verksamhet. Idag trivs medarbetarna otroligt bra i dessa fantastiska lokaler som uppmuntrar och inspirerar till att leva ett liv i hälsa och balans, både på arbetet såväl som i privatlivet.

Inflyttning: 1 maj 2016
Kontorsyta: ca 845 kvm
Antal anställda: 42 st
Arkitekt: Tema med arkitekterna Ulla Bladh och Anna-Kersti Ericson
Fotograf: Crelle Photography


Motivering
När vi växt ur våra lokaler i Motala beslöt vi oss för att flytta huvudkontoret till Norrköping. Eftersom hela byggnaden skulle renoveras fick vi fritt spelrum att skapa ett kontor som ”andas” Holistic.

Entrén är en av de viktigaste delarna i lokalerna. Här möts man av porlande vatten, glada färger, naturmaterial, ett växthus och en härlig grön växtvägg. Alla kan ha en stressig morgon med dagislämningar, trafikproblem och missade tåg, och därför är det så skönt att komma in i oasen och möta dagen med en lugn och balanserad energi.

Alla material i entré och kontor är naturmaterial, valda med omsorg. Vi vill ha rätt energi och känsla här på Holistic och att få in naturen och dess olika element på vår arbetsplats var ett självklart val. Golvet är av natursten, köksbänkarna är av marmor och allt trä är ljus ask.

I entréplanet ligger även vårt yogarum som även går att göra om till ett stort konferensrum om det skulle behövas. Vi har gemensam meditation varje morgon och yogapass varje vecka. Vi har även 4 gongar för gongbad. Vet du inte vad det är? Oj, då har du en fantastisk upplevelse att se fram emot.

Alla behöver tystnad ibland och därför har vi även ett vilorum som är ett helt ljudisolerat rum med massagebänk för olika behandlingar och en elektrisk gungstol med mindfulnessfunktion.

I källarplan har vi omklädningsrum med personliga låsbara skåp, dusch, gym, tvättmaskin, torktumlare och även en gemensam bastu. Allt detta för att underlätta och uppmuntra till rörelse.

Eftersom några avdelningar jobbar i öppet landskap har vi ”tysta rum”. De är helt ljudisolerade och inredda efter de fyra årstiderna. Där kan man ta samtal eller bara jobba i lugn och ro när man behöver det.

I mitten av kontorsdelen så har vi en lounge som vi kallar för ”lilla parken” med utomhuskänsla inomhus. Där har vi en gräsmatta, stolar och bord samt ett parasoll som ser ut som ett lövverk, så att man får känslan av att man sitter under ett träd utomhus. Det tycker vi är bra, särskilt som vi spenderar större delen av dagen inne på kontoret.

I mitten av kontoret ligger ett stort ametistkluster i kristall som skyddar mot negativ energi och lugnar ner stressad energi.

Köket är inrett för att ha en skön ”hemma hos”-känsla med en nordisk färgskala och naturmaterial. Här finns allt man kan behöva under en dag på jobbet – ekologisk frukt, te, kaffe och alla våra kosttillskott. Här har vi även gemensam hälsofrukost en gång i veckan.

Att jobba på Holistic är inte som att jobba på andra ställen. Det betyder inte att allt bara är bra. Vissa saker är jättebra också. Vårt kontor till exempel. Vi trivs och våra besökare verkar också trivas, för de kommer gärna tillbaka.





Vinnaren i tävlingen kommer presenteras på seminariet Stora Kontorsdagen 9 november.

Mer information
Anmäl dig här



Följ Lokalnytt.se på LinkedIn för nyheter om
Sveriges Snyggaste Kontor


Dela den här sidan