Sjukhusadministrationen, Akademiska sjukhuset i Uppsala

Akademiska sjukhuset Ing 13, Uppsala, Uppsala

Information
Sjukhusadministrationen i Uppsala skulle flytta. De nya lokalerna bestod av både personalmatsal, pausrum, kontor och mötesrum fördelat på ca 2000 kvm2.

Uppdraget var att fylla dessa med inredning av hög kvalitet samt skapa en energigivande och funktionell miljö – inrymt i en antikvariskt skyddad byggnad från 1860-talet. En spännande och utmanande krock. Målet för konceptet var att skapa wow-känsla, flexibilitet (ska vara lätt att möblera om), ge energi, vara välkomnande samt att projektet skulle vara yteffektivt och rymmas inom en kostnadseffektiv budget. År 2015 kunde inredningsarkitekterna från Indicum bocka av allt detta och sjukhusadministrationen flyttade in.

Kontoret är beläget i den äldsta byggnaden på sjukhusområdet i Uppsala.
Storlek ca 2000 m2

Inredningsarkitekt är Indicum inredningsarkitekter
Fotograf är Jason Strong

Motivering
Idag möts både vi på sjukhusadministrationen och våra besökare av en funktionell och vacker arbetsmiljö. Inredningen smälter in i den gamla byggnaden samtidigt som den har en helt egen karaktär och igenkänning.

I samband med flytten bytte vi även från fasta till aktivitetsbaserade arbetsplatser och idag finns allt från tysta rum till öppna ytor med soffor och mötesrum i olika storlekar.

Inspirerande och lättillgängligt har varit ledord. Trots den stora variationen i funktionalitet finns en röd tråd i inredningskonceptet som utgår från husets arkitektur med stuckaturer och svarvade profiler. Att inredningen är inspirerad av huset märks tydligt vilket ger ett lugnt och harmoniskt intryck.

Mänsklighet och modigt nytänkande landade naturligt i en antikvarisk miljö.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan