RED AB

Evenemangsgatan, Solna

Information
Hyresgäst: RED
Fastighetsägare: Fabege
Arkitekt: Liselotte Olsson Westlund, TOL Arkitekter AB
Fotograf: Pelle Nilsson
Lokalens yta: 270 m2

Motivering
Vissa saker blir bra och ibland blir andra saker mindre bra. ”Men det finns tillfällen när saker och ting blir utomordentligt bra, helt enkelt outstanding” säger vår VD Ronald Rico

RED hade en vision om att skapa en arbetsmiljö med det lilla extra för var och en som arbetar där. En plats dit medarbetarna känner glädje att ta sig till, en miljö som bjuder på en skön atmosfär utanför det traditionella arbetslandskapet. RED hade en dröm om att skapa ett kontor som omfamnade såväl arkitektur med en känsla av industrialism som de väsentliga funktionerna i att kunna arbeta effektivt tillsammans. Men framför allt var en av grundbultarna i projektet att kunna förmedla en del av själen i REDs historia.

RED kom till Fabege med sin vision och lyckades hitta den perfekta oinredda ytan i det så väl passande röda huset, mitt i den idag hetaste nya kontors- staden – Arenastaden i Solna.

Alla medarbetare har sin egen plats, men tysta rum, samtalsrum, lounge och tillgång till flexibla projektbordsplatser. Det stora centrala multiarbetsbordet för kreativa samarbeten används för allt; som t ex sortera kontrakt på eller som buffé när det är fest. Stora sköna ytor ger oss möjlighet att bli fler medarbetare och prestera på toppnivå.

Fabege har tillsammans med TOL Arkitekter AB lyckats fånga och förkroppsliga REDs vision på ett utomordentligt sätt. När du kliver in REDs lokaler möts du av en lounge med stilla jazzig bossa nova som sipprar ut ur de väl dolda högtalarna.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan