Hellström Advokatbyrå KB

Kungsgatan 33, 15 tr, Stockholm

Information
Vi på Hellström Advokatbyrå flyttade in i det anrika Södra Kungstornet 1993 och har stannat i dessa unika lokaler sedan dess. Vi har under åren expanderat till fem våningar idag. Adressen är mytomspunnen: Kungsgatan 33 – Där Stig Trenters Harry Friberg hade sin studio och där Restaurang Pagod huserade en gång när seklet var ungt. När vi på Hellström väljer inredning så tar vi varsamt hand om tornets speciella karaktär, avskalade inredning och historia.

Vi försöker värna arkitekturen och inredningstankarna från 20-talet då tornen uppfördes som de första ”skyskraporna” i norra Europa. Tornet är influerat av Chicagos dåtida arkitektur och har statyer i varje hörn där en av dem symboliserar mobiljätten LM Ericsson som uppförde tornet under telefonins första glansdagar. Än idag är den gröna Kolmården-marmorn en bärande tråd och bas i inredningen som i övrigt försiktigt blandas med modernare och avskalade inslag av stål, vita väggar och trädetaljer. De två Kungstornen är arkitektoniska giganter och värdiga representanter för hela Stockholms arkitektur- och företagshistoria.

Yta: 900 kvm

Motivering
I en av Stockholms mest prominenta byggnader bjuder vår reception och konferensavdelning en unik utsikt och en internationell miljö. Hela Kungstornet flödar av ljus genom de fyra meter höga fönstren och från stenterrassen på plan 17 kan du ta en promenad runt tornet med hela Stockholm nedanför dina fötter. Utsikten är makalös och när du står där på terrassen och blickar ut över Kungsgatan kan du låtsas att det är 1945 på nytt och du är med och firar freden efter andra världskrigets slut och kastar ut konfetti på folket nedanför.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan