Atrium Ljungberg AB

Smedjegatan 2 c, Nacka

Information
What´s new?!
1640 m2 ABW kontor invigt mars 2018 i Luftverkstaden anno 1927 i Sickla.
Arkitekt : Koncept
Idén var att ta vara på den tomma industrilokalen, lyssna till dess arv och fördelar. Att bevara rymd, ljus och karaktär till något utanför kontorsboxen.
Värdeorden arbetades fram tidigt i projektet och blev:

Genuint handslag - som knyter an till materialitet såsom betong, glas, trä, läder och stål.

Hotell AL - som beskriver känslan av välkomnande, trivsamt, varmt.

Inspirerande personlighet - det oväntade utstickande, det som skaver lite i en annars stilren miljö.

Projektet leddes av en intern projektgrupp om 7 personer under perioden maj 2017- maj 2018.
För förändringen av arbetssätt och förflyttning av medarbetaren mentalt till ABW tog vi hjälp av Workflow, Christel Sambor med fantastiskt resultat.
Uppdraget innebar även att skapa ett långsiktigt hållbar arbetsplats i allt från miljö till globala fotavtryck. Närproducerat och innovation syns genom lokala leverantörer, solcellsanläggning på taket som täcker vår egen förbrukning av el. Matavfall går till Henriksdals reningsverk genom avfallskvarn för produktion av biogas till stadens bussar.

Jag träffar er gärna här för en visning och berättar om resan, processerna, kontoret, inredning och hur vi jobbar idag och de fördelar vi fått bland medarbetarna.
Kontoret har fått stor uppmärksamhet i media, reportage, inredningsmagasin samt visningar för arkitekter, fastighetsbolag, leverantörer, TRE, ICA, mfl.

Motivering
Atrium Ljungbergs nya huvudkontor blev inte ett kontor... utan ett modernt arbetsverktyg i framkant. Framåtlutat, transparent, representativt och trivsamt med inslag av en inspirerande personlighet. Med plats för samverkan och innovation har vi skapat en arbetsplats för framtiden som inte liknar någon annan.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.






Dela den här sidan