Change the Agency

Drottninggatan 38, Göteborg

Information
Maj 2017 flyttade reklambyrån Change the Agency in på Drottninggatan 38 i Göteborg. Tillsammans med koncept- och inredningsbyrån Spik Studios har Change skapat ett annorlunda kontor inspirerat av bland annat Ett Hem i Stockholm och Neuehouse i New York. I de nya lokalerna finns alltifrån en fullskalig Stormtrooper till show kitchen, eldstad, inomhuspergola och papegojor – allt för att skapa en miljö som föder kreativitet.

"Vi ville inte bara ha ett nytt kontor, vi ville kunna röra oss i en annan typ av miljö. Spik tänker och levererar ”miljö och upplevelser” snarare än klassiska kontorslösningar, vilket stämde bra överens med våra tankar" säger Jonas Blomster, VD på Change.

Spik Studios utvecklar personliga inredningskoncept som ämnar till att stärka varumärken. Byrån ligger bland annat bakom hotell Pigalle i Göteborg.

"Change kontor var ett fantastiskt roligt projekt där utmaningen har legat i att hitta balans mellan det hemtrevliga, lekfulla och samtidigt skapa en funktionell arbetsplats" förklarar Daniel Berg Stocks, VD på Spik Studios.

Kontoret är ca 850 kvadratmeter och har ett 60-tal flexibla arbetsplatser. Situationsanpassade möteslokaler, mindre telefonbås och soffgrupper skapar valmöjlighet för såväl besökare som anställd. För att svara mot kundernas behov har man i samband med flytten även skapat en filmstudio för större inhouseproduktioner.

Tidigare omnämnda i:
- http://www.gp.se/livsstil/här-är-göteborgskontoret-som-inretts-med-hemmakänsla-1.4891891?noAccess=true&aId=1.4891891
- https://vasakronan.se/wp-content/uploads/EBV_1_2018_LR.pdf

Fotograf: Magnus Karlsson

Motivering
Genom en bra balans mellan det kreativa och funktionella har Change och Spik lyckats skapa något unikt. Ett hemtrevligt kontor som speglar företaget och människorna som verkar i lokalerna. Kontoret välkomnar till spontana och avslappnande möten, samtidigt som rummen ger utrymme för att främja kreativitet. Stilen är inspirerad av bland annat Ett Hem i Stockholm och Neuehouse i New York och man har lyckats skapa en röd tråd genom inredningen samtidigt som det finns överraskningar i varje rum.

Ingen som varit hos Change lämnar kontoret oberörd. Många stannar kvar och hänger långt efter att mötet är slut. En del lånar lokalerna för egna workshops i en inspirerande omgivning.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan