Consid AB

Lillsjöraden 22, Jönköping

Information
IT-konsultföretaget Consid hittar vi i dag, 2018, på sammanlagt 16 orter. Det finns en igenkänningsfaktor mellan de olika kontoren då vi vill att de ska ha en stark och tydlig förankring i vår värdegrund. Våra medarbetare ska känna sig stolta över sin arbetsplats och vi menar att våra lokaler är ett av de mest kraftfulla sätten som vi bygger vår identitet och profil genom, där vi ser kontoren som ett led i att öka kreativiteten, glädjen och lusten i det vardagliga jobbet. Så, hur skapar vi denna känsla?

Inredningskonceptet som Consids olika kontor rår om, har inredningsexperterna Elisabeth Lejon, Kristina Hjert och Sofia Nilsson tagit fram. Med tydliga mål har de lyckats skapa en mix av klassisk, modern och hållbar design som både bygger och stärker företagets identitet. Vi har skippat boxen totalt och skapat attraktiva, trivsamma arbetsplatser med en medveten stil och kvalitet som genomsyrar samtliga kontor.

– Ny teknik ger oss enorma möjligheter att utveckla produkter och affärer, men teknik och analyser skapar inte framtiden. Människor gör det. Hos Consid hittar du den ledande mötesplatsen mellan idéer, vision och framtid baserat på den digitala industrin. I våra lokaler vill vi skapa en miljö som stimulerar till att tänka nytt, stort och fritt. Ett klimat som andas snabbrörlighet, innovation och entreprenörskap. Addera sedan kvalitet, kreativitet och begåvning så förstår ni att vi har väldigt kul på jobbet, säger Peter Hellgren, VD, om våra kontor.

Huvudkontoret, med sina 1100 kvadratmeter, ligger i Jönköping och är beläget i det tilltalande området Atollen med utsikt över Munksjön. Här flyttade vi, efter renovering av fastigheten som tidigare hade huserat en sportbutik, in hösten 2017. Tankarna gällande inredningen var de samma som hos våra övriga kontor. Men, det är ändå något alldeles extra med vårt Jönköpingskontor – så vad gör det här till Sveriges Snyggaste Kontor? Fotografen bakom bilderna är Mirjam Lewin.

Motivering
”Wow, är det här ett hotell, får jag kika in?” är en fråga som vi har fått både en och flera gånger. Den spektakulära Consid-andan som ligger i luften hos alla våra kontor, når en extra dimension på vårt huvudkontor i Jönköping. När vi kliver innanför de automatiska dörrarna ser vi, till vänster om oss, Jönköpings kanske enda champagnebar med en lyxig soffgrupp bredvid den. Framför oss kan vi skåda de långa rulltrapporna som tar oss upp till andra våningen. Wow-faktorn är ett faktum.

På andra etaget hittar vi extraordinära kontor, ett flertal praktiska konferensrum och ett öppet kontorslandskap. Här finns också ett öppet kök med tillhörande bord i marmor och en loungehörna intill köket. Det är, inte minst, en magnifik och trivsam miljö för de anställda – en mötesplats och ett utrymme för gemenskap, teamspirit, kreativt utvecklande, magiskapande och flera koppar kaffe. Om dagarna är lokalerna mötesfyllda medan de om kvällarna och helgerna kan användas för AWs och festligheter i goda vänners lag. Ska det hostas ett event, väljer vi att stolt visa upp våra lokaler för våra kunder.

Vi låter inredningsdetaljerna göra det lilla extra. Från champagnebaren i mässing på nedre plan till köket i mörkblått, brunt läder och trä. Badrum, klädhängare, soffbord, hyllor och möbler i blått och vinrött – detaljerna är inga tillfälligheter utan allt är noggrant utvalt för att passa det inredningskoncept som Consid eftersträvar. Och också lyckas med. Hotellet, kontoret eller vad vi nu ska kalla det, är minst sagt en fantastiskt trivsam miljö som får alla anställda att tänka nytt, stort och fritt.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan