SportAdmin i Skandinavien AB

Gustaf Adolfs Torg 12, Malmö

Information
De senaste åren har vi vuxit ur lokal efter lokal i takt med att företaget växt och antalet anställda blivit fler. När möjligheten dök upp att skapa en lokal utifrån våra önskemål och behov var det med ett leende på läpparna som vi tog oss an uppgiften.

357 kvadratmeter yta med ett enda mål: att andas SportAdmin.

När man tar steget in möts man av ett öppet landskap och generösa ytor.
Visst, alla har ett skrivbord att utgå ifrån. Men det är snarare alla de övriga ytorna som blivit synonymt med kontoret.

Vissa jobbar från loungens soffor, en annan sitter i burspråket med utsikt över torget och en tredje spelar minigolf samtidigt som den har ett telefonmöte.

Vi har gått från statiska arbetsplatser till dynamiska och rörliga, vilket i sig skapar en arbetsplats där avdelningsgränserna suddas ut. På bara några månader har sättet vi arbetar förändrats, och vi har snabbt konstaterat att vinsterna med vårt nya kontor är fler än bara de ytmässiga.

I epicentrum av hela kontoret finns också vår Dashboard och just den väggen, den enda faktiskt riktigt stora väggen, bär våra polygonformade figurer som är så signifikativa för SportAdmin. Den symboliserar oss.

Våra två konferensrum är idrottsinspirerade med tapeter på de idrotter där flest av våra föreningar kommer ifrån – simning och gymnastik. Mattorna bryter också av för att ge en känsla av att man kliver in i en helt annan miljö; en miljö där målet, likt vår filosofi, är att vara föreningens bästa vän.

När man går in gräset på Arenan, eller mer känt som spelrummet, möts man av en läktare fylld med supportrar.
Här har, och kommer det, utspela sig många nervkittlande bataljer när klockan slår lunch. Pingis, bordshockey eller föreningssystem – vad vi än ger oss in på är målet alltid att bli absolut bäst.

Motivering
I början av sommaren bytte vi från mörka lokaler med endast tre fönster åt ett väderstreck till lokaler mitt på Gustav Adolfs Torg i Malmö med panoramafönster i tre väderstreck och utsikt över stadens hjärta.

Men vad vi också hade med oss var en ganska begränsad budget att inreda för.
Så, hur skulle vi kunna skapa en riktigt attraktiv arbetsplats med relativt små medel?

Svaret hittade vi i att först titta på oss själva, finna inspiration i vår företagskultur, vår produkt och inte minst hos våra kunder.
Genom att fokusera på små och kostnadseffektiva detaljer ville vi skapa en känsla av öppenhet, framåtanda, idrott och ungdomlig entusiasm.

För just öppenhet och delaktighet är ryggmärgen i både vår företagskultur och på kontoret.

Resultatet blev ett kontor där nytänkande, ärlighet och kreativitet står i centrum. För oss har kontoret förändrat sättet vi arbetar på, och att vi har lyckats kombinera funktionalitet med en design som inspirerar är något som vi är väldigt stolta över.

Vår vision är att vara föreningens bästa vän, och äntligen har vi skapat en plats där vi kan vara just det.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan