Lynx Asset Management

Regeringsgatan 30, Stockholm

Information
Har du någon gång undrat hur det ser ut hos en av världens främsta företag i finansbranschen? Ja, precis vad vi misstänkte. På Regeringsgatan mitt i centrala Stockholm har ett unikt kontor nyligen vuxit fram. Kontoret har inretts för att spegla transparenta arbetssätt, nyfikna samtal och samhörighet. Välkommen på exklusiv visning hos ett av världens mest framgångsrika finansbolag; Lynx Asset Management.

När Lynx hade växt ur sina dåvarande lokaler fick BSK Arkitekter uppdraget att förvandla och anpassa deras nya lokal - ett helt våningsplan i den anrika 70-tals byggnaden på Regeringsgatan i Stockholm.
Inredningsarkitekterna på BSK Arkitekter fick helt fria händer att skapa den perfekta arbetsplatsen för Lynx medarbetare.

- Vår vision var att stimulera den starka sammanhållningen och det vinnande arbetssättet som finns på Lynx, säger
Sarah Suneson Meiling, ansvarig inredningsarkitekt för projektet.


BSK Arkitekter skapade en arbetsplats som ger medarbetarna bästa möjliga förutsättningar för en balanserad vardag: det finns utrymme för allt från djupt fokus till intensiva träningspass. Utöver arbetsplatser och mötesrum har rum med speciella behov passats in såsom rum för trading, gym med omklädningsrum, hörsal, stort kök, och lounge med extern zon.

-Vi gav BSK fritt spelrum och det visade sig vara helt rätt strategi, säger Svante Bergström , VD och grundare på LYNX

Utformningen har genomgående skapats av Lynx arbetssätt och lokalens förutsättningar. Lokalens mörka mittkärna gjorde att ljuset spelade en central roll vid utformningen. All inredning arbetar på olika sätt med det artificiella ljuset och dagsljuset.
Transparens har varit ett viktigt ledord i utformningen, det har styrt många materialval såsom nät och glas, vilket även syns i armaturer och möbler. Sammanhållningen har getts uttryck i golvmaterialens mönsterläggningar och i möblerna. Samtliga möbler är utvalda för sitt släktskap med varandra. Färgsättningen arbetar efter samma princip där nyanserna tydligt hör samman.
Lokalen har ergonomiskt utformade arbetsstationer kombinerat med luftiga sociala ytor med funktioner som lockar till spontana möten, samtal, utforskande och träning.
Här känns allt möjligt!

- Lynx har förstått vikten av att investera i utformningen av arbetsmiljön vilket gett vinster på alla nivåer. Den här gången gav det mer resultat än vad vi hade kunna föreställa oss, säger Sarah Suneson Meiling.

Brukare: LYNX ASSET MANAGEMENT

Ansvarig Inredningsarkitekt och teamledare; Sarah Suneson Meiling med BSKs inredningsteam: Monica Stone vice teamledare, Denitsa Dineva, Maria Karatsaidou, Morgan Rudberg, Jessika Källeskog.
Ljusdesign av ÅF Lighting: Uppdragsansvarig ljusdesigner: Andreas Wiil. Chefsljusdesigner: Kai Piippo. Medverkande ljusdesigner: Andreas Almstedt

Färdigställande 2018

Fotograf: Mathias Nero

Motivering
LYNX ASSET MANAGEMENTS nya inredning speglar ett av världens främsta bolag i finansbranschen.
Företagets vinnande arbetssätt med transparens och starka sammanhållning är materialiserat i ett skimmer av ljus, nät, glas och formstarka möbler.
Lynx affärsidé består i att med kvantitativa metoder förutspå de finansiella marknadernas prisrörelser. Medarbetarna är ständigt på jakt efter att fortlöpande förbättra investeringsprocessen och har genom lokalens utformning fått utmärkta verktyg. Genom Inredningens varierade uttryck och funktioner stimuleras nytänkande och nyfikenhet.
Synergierna av alla olika delar i inredningen har skapat en alldeles unik och speciell atmosfär; välbalanserad mellan energirik och lugn, luftig och mycket skön.
Genom den nya lokalens utformning har LYNX ASSET MANAGEMENT skapat en solid grund för kommande framgångar.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan