JM AB

Rosenborgsgatan 12, Solna

Information
Drygt 1400 kvadratmeter aktivitetsanpassad kontorsyta med hemkänsla, uppdelad på 2 plan. 125 personer från två olika JM-avdelningar flyttade in i mitten av augusti 2018.
Kontoret ska fungera som ett mindre pilotkontor där JM utvärderar nya arbetssätt och digitala verktyg inför byggandet av nytt, gemensamt huvudkontor (med planerad inflyttning 2022) .

Motivering
När JMs befintliga huvudkontor blev för litet och det fortfarande var ett antal år kvar innan det nya huvudkontoret skulle vara färdigbyggt behövde man göra något radikalt. Lösningen blev att skapa ett pilotkontor i närheten av befintligt huvudkontor dit två hugade JM-avdelningar flyttade in för att testa aktivitetsbaserat arbetssätt och nya digitala samarbetsverktyg i en kreativ miljö.
Med mottot: "Trivs du bra hemma kommer du att trivas här" skapades ett kontor med mycket hemkänsla för att påminna om JMs kärnaffär - att bygga bostäder som blir fina hem åt våra kunder.
Mycket fokus lades på att det nya kontoret skulle ge möjlighet till stor variation under arbetsdagen och passa många olika typer av arbetsuppgifter. Tanken är att kontoret ska bjuda in till ökad samverkan mellan olika avdelningar och smartare nyttjande av gemensamma resurser. Projektet har genomsyrats av hållbarhetstänk genom att mycket av befintlig teknik och möblemang har återanvänts samt kompletterats med second hand-fynd.
Arkitekt: Codesign, Foto: Codesign

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan