HiQ

Östra Hamngatan 24, Göteborg

Information
HiQ är ett spännande bolag som förenklar våra liv genom digitala innovationer, teknik, kommunikation och design. När HiQ skulle flytta sina kontor i Göteborg, till Östra Hamngatan, 3000m2, och Lindholmen, 900m2, fick BittraBritta inredningsarkitekter uppdraget. Resultatet blev ett kontor med modern 70-talsvibe och streetinfluenser mixat med ny teknik och härliga färger.

Ledord för inredningskonceptet har varit arbetsro, funktion och glädje. Det ska synas att det är ett kreativt företag men funktionerna har ändå varit i fokus.
HiQ är ett modigt företag som vill stå i framkant i sin bransch och det ville vi ska synas i lokalerna, säger Hanna Brotén från BittraBritta.
Det första man möts av i entrén är ett ljusspel på receptionsdisken. HiQs färger pulserar sakta på fronten av disken. Kontoret har en kombination av aktivitetsbaserade och projektstyrda arbetsplatser. Mötesrummen är anpassade och namnade efter dess syfte, så som Skypen för videosamtal, Samtalet för intimare möten med skönare sittning, Gymmet för aktiva möten eller träning, Workshopen för kreativa möten, Hemmakontoret för avskildhet och lugn osv. Vissa rum är färgstarka och energifyllda, andra lugna och harmoniska. Likaså övriga ytor i lokalerna.
Som kontrast till de mest färgstarka mötesrummen har vi också valt att göra mötesrum helt i gråskala och döpt dem till Gråzonen.

Inköp inredning: Ergona
Inredningsarkitekt: BittraBritta inredningsarkitektur

Motivering
HiQs nya lokaler är unika, kaxiga och modiga. Man blir glad av att vistas här! Samtidigt är funktionerna i fokus och här finns plats för alla typer av möten och personligheter. Välkommen!

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan