LeoVegas Mobile Gaming Group (Västerås)

Kopparlundsvägen 14, Västerås

Information
Denna tidigare nedgångna lokal, belägen i en K-märkt industrilokal i anrika Kopparlunden i Västerås genomgick en varsam helrenovering under 2017 med målet att låta lokalen anta en modern tappning samtidigt som historiska inslag fick ta plats. Den magnifika trappan och industriglasväggen specialritades till detta projekt och är kronjuvelerna i denna unika lokal med 15 meter i tak och ljusinsläppet via takfönster som löper längst med hela lokalen. Även de stora kugghjulslamporna specialtillverkades och utgör en detalj utöver det vanliga. All inredningsarkitektur & design har våra medarbetare Michaela Fröberg & Camilla Bråneryd, i tätt samarbete med Brindle Inredning, stått för, vilket gett en personlig känsla med mycket värme.

Färgtemat sattes efter det stod klart att takstolarna, som gick i en duvblå färg, inte fick målas om i annan kulör pga K-märkningen och därför återfinns en palett av blå nyanser i projektet. För oss var det viktigt att förädla lokalen, mer än att förändra den. Nyansen “Kopparlundsgrön” återfinns på fönsterfoder på tegelhusen runtom Kopparlundens industriområde, vilket gjorde det till en självklarhet att lyfta in nyansen i ett antal av våra konferensrum i den nyansen, för att lyfta in historien från vår omgivning. Koppardetaljer var även de självskrivna och vi har hittat en känsla som andas modern industriell lyx. Genomgående i lokalen har vi lyft in mycket grönskande växter och ståtliga träd, vilket utgör en vilsam balans mot den teknikintensiva verksamhet vi bedriver.

I Kopparlunden har vi skapat en lugn miljö, med flertal olika loungegrupper för att skapa möjlighet till många spontana möten. I vår bistro byggs gemenskap över luncher, fika eller after-work och det spelas såväl VR, biljard och pingis.

Inflyttning: Februari 2018
Yta: 700 kvm
Fotograf: Storkholm Photography

Motivering
Med anor från 1800-talet, en ståtlig takhöjd på 15 meter och takfönster längs med hela lokalen är detta sannerligen ett unikt kontor. Vi har förädlat den genom ett modernt ansiktslyft med fokus att bevara dess industriella charm. En dynamisk blandning av stål, glas, trä och grönskande växter skapar ett lugnt men levande uttryck och arbetsmiljö för våra medarbetare att trivas och utvecklas i.

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan