Advokat Salkola AB

Norra Hamngatan 18, Göteborg

Information
Inredningstankar.
Skapa en helt unik advokatbyrå på ca 80 kvm, där glädje, party och crazy är ledorden. Helt otippat för en advokatbyrås inredning.
Vilken dag längtar de flesta till på en arbetsplats efter?...Jo fredag. Varför då inte göra hela arbetsplatsen till en fredag. Tanken när hela kontoret totalrenoverades var att skapa 5 helt unika rum, där helt unika människor skulle trivas. De ska längta till kontoret trots att de jobbar med tunga & svåra fall på denna advokatbyrå. Varje rum är en inredd efter ett ”dröm afterwork ställe”.

En Bar i London.
Skön musik, god öl, mörka väggar, gatlyktorna lyser och du sitter skönt i en läderstol. Här träffar advokaten som har detta rum sin klient på ena sidan av en bar. Tegel på väggarna, ölglas, barbelysning, mörkt rum och läderstolar vad mer kan man önska sig av en fredag i London?

En takbar i Paris
Tänk dig en midnattsblå himmel, du kliver ut och upp på terrassen och ser hela Eiffeltornet framför dig. Känslan är lugn och lyxig. Ett glas bubbel i handen när du tittar ut över nattens Paris. Så är ett annat av kontorsrummen inredda. En terrass har byggts, taket är målat i mörkblått, lamporna ser ut som moln. Nu ser juristen ut genom fönstret då golvet är upphöjt.

Ett beachparty på Bali
Färger, palmer, paraplydrinkar i handen och apor som hänger i taket. Vem vill inte mötas av det när man besöker sin advokat och ägaren till byrån? Här är det helt utanför alla ramar och boxar som finns. Tapeten som är skapad av en av våra tiders mest färgstarka designers, Tricia Guild. Här är det palmer både på väggarna och golvet. Aporna står för belysning tillsammans med kristallkrona och tänd banan.

En vingård i Toscana.
Solen håller just på att gå ner över vinplantagen och kvällen är fortfarande varm. Rödvinet korkas upp tillsammans med en bit ost och sköna människor. Så är tanken och känslan i detta rum.
Ljusa varma väggar, tunna textilier, rottingmöbler och solrosen på skrivbordet.

Hela byråns grundtanke är att den ska kännas hoppfull, glad och energigivande. Precis som man vill känna när man möter sin advokat. Och det gör man. Kom,se och känn själv.

Hela inredningen är genomtänkt ut i minsta detalj utifrån dem anställdas personligheter, miljön & hållbarhets synpunkt och ett sunt ekonomitänk. En blandning mellan Ingvar Kramprads produkter med Svenssons i Lammhult.

Renoveringsår 2018
Inredare Zara Sandell
Fotograf Tobias Hildorzon

Motivering
Det är Sveriges snyggaste, mest galna och roligaste kontor. Vem vill inte ha roligt på jobbet? Sveriges arbetsplatser behöver bli mer som denna. Tänk om alla som jobbar längtar lika mycket till måndagen som till fredagen? Tänk om alla kunde göra som personalen här, resa mellan Paris och Bali på 4 sekunder. Vilket miljötänk, vilken kreativitet, glädje och nyskapande. Att en arbetsplats som jobbar med tunga, viktiga och påfrestande fall ändå kan kännas så glad och rolig. Det är helt fantastiskt!

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan