Hufvudstaden AB

Regeringsgatan 38, Stockholm

Information
Hufvudstaden flyttade in i sitt nya kontor hösten 2017. Kontoret, som är 1007 m² stort, ligger på plan 5 i en fastighet uppförd 1960 ritad av arkitekt Hans Asplund.
Flytten föregicks av ett omfattande researcharbete och en studie av vad medarbetarna ville ha. Externa experter som organisationskonsulterna Thomas Nathorst-Böös och Jerker Davidsson togs in i förändringsarbetet. Målet var att skapa en hållbar, flexibel och modern arbetsplats som enkelt kan ställas om utifrån olika projekt och digitala förändringar. Arkitektduon Tham Videgård anlitades för att förverkliga målen. Resultatet blev ett aktivitetsbaserat kontor med en naturnära färgskala och hållbara material av trä och sten. Unika lösningar som en basarmatur integrerad i den diagonala takstrukturen skapar en känsla av att dagsljuset leds in på hela våningsplanet. En grön växtvägg skiljer de aktiva delarna mot den tysta avdelningen samt döljer små mötesrum. Beroende på uppgifter och behov kan medarbetarna välja mellan en rad olika arbetsplatser, från ergonomiska skrivbord till mjuka soffor, köksbord, avskärmande sittgrupper eller smårum inredda med sittpuffar och kuddar. Kontoret är inte bara hållbart i materialval. Det främjar även hållbara medarbetare. Ett konferensbord fungerar också som pingisbord och det finns omklädningsrum och duschar för de som har tränat eller cyklat till jobbet. Inför flytten utbildades alla medarbetare i det nya arbetssättet och ett kontinuerligt utvärderingsarbete görs för att följa upp hur medarbetarna trivs i den nya miljön. På fastighetens tak, i nära anslutning till kontoret har vi inrett en takterrass i samarbete med bl.a. BeeUrban. Att erbjuda våra medarbetare en möjlighet att jobba utomhus, äta lunch eller bara ta en paus omgiven av vackra växter och fantastiskt utsikt över Stockholm är även det en del av vårt hållbarhetsarbete.

Hufvudstaden har hittat hem (film) https://www.hufvudstaden.se/om-oss/nyhetsrum/artiklar/2017/aktivitetsbaserat-kontor--hufvudstaden-har-hittat-hem/

Fotograf: Klas Sjöberg/Chiffer Media

Motivering
Kvalitet, långsiktighet och hållbarhet genomsyrar allt Hufvudstaden gör. Självklart var dessa även ledord när vi gjorde om kontoret. Vi är glada och stolta över att ha skapat ett kontor med ett tydligt tema och en stark integritet. Precis som i huset i övrigt blir det ett lugn i mötet mellan människor här. Vi har arbetat med massiva material och en arkitektur som kommer att kunna möta olika människor och verksamheter över tid. Kontoret andas tidlös kvalitet och framåtanda – en kombination som skapar en attraktiv arbetsplats för både nuvarande och framtida medarbetare.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan