JTI Sweden AB

Sveavägen 53, Stockholm

Information
JTI:s kontor är en arbetsplats som fångar det eleganta nordiska i en smakfull kombination med företagets arv. Detta, samtidigt som hållbarhet och funktionalitet hela tiden har satts i fokus, gör att dåtid och framtid naturligt blandas i en självklar symbios.

Den 24 september 2018 flyttade JTI Sweden och Nordic Snus in i nyrenoverade lokaler i den snart 100-åriga Bonnier-fastigheten i hjärtat av Stockholm, på Sveavägen 53. På den klassiska fastighetens femte våning, som rymmer 1 208 kvm och vetter i tre väderstreck, erbjuds även en fantastisk utsikt över takåsarna på Norrmalm och Vasastan.

Via den anrika fastigheten ges tillgång till en gemensam innergård, tillsammans med en reception och ytterligare konferenslokaler på första våningen. På det egna våningsplanet finns två balkonger, där alla medarbetare när som helst har möjlighet att sätta sig för att jobba eller ta en paus och känna den friska stockholmspulsen.

Redan från planeringsstadiet har kontoret haft ett grönt fokus, inne på femte våningen på Sveavägen 53 har därför alla materialval och all interiör valts med stor betoning på hållbarhet.

Hela kontoret går genomgående i JTI:s färgpalett, där dova gröna nyanser smakfullt bryts av med livfulla färgexplosioner som gör varje dag på kontoret till en kreativ upplevelse.

Jordens Arkitekter har med hjälp av JTI:s varumärkesplattform i kombination med fastighetens ursprung och historia skapat ett kontor där sober, nordisk design och kreativ höjd samspelar utan att göra avkall på företagets arv.

Med gedigna materialval, och kreativ användning av planlösningen, har JTI lyckats skapa ett kontor som andas transparens och gemenskap, där öppet kontorslandskap blandas upp med både större och mindre kontorsrum och hotdesks för att möjliggöra skapande i flexibla arbetsgrupper. Alla mötesrum, som även de ligger i linje med JTI:s formspråk, är dessutom inredda med modern teknologi som underlättar såväl lokalt som internationellt samarbete. De gemensamma ytorna kännetecknas av ett elegant uttryck som uppmuntrar till dialog och kreativitet, här blandas känslan av en klassisk tobacco lounge i en naturlig mix med framtiden via de ljusa och moderna materialvalen.

Fotograf: Pao Duell @paoduell - fler bilder att komplettera med senare
(Bifogade bilder av Stephen Fisher-Toivo, HR Director Scandinavia, JTI Sweden AB)
Arkitektbyrå: Jordens Arkitekter @jordensarkitekter
Projektledningsbyrå: Tenant & Partner @tenantandpartner

Motivering
Varför har JTI Sveriges snyggaste kontor?
Platsen där historia möter nutid, på fler plan än ett. Via genomtänkta materialval har JTI lyckats skapa en atmosfär som uttrycker den framåtanda som präglar företaget och på samma gång även gestaltar företagets arv. Med utgångspunkt från lokalens personlighet och karaktär, formas JTI Swedens nya kontor av stilrena detaljer såväl på väggar som möblerna i de gemensamma ytorna.

Det nya kontoret understryker ytterligare den resa som företaget har gjort i Sverige och som samtidigt designmässigt andas elegans. I en smart kombination där kontoret har tagit inspiration från det sobra nordiska uttrycket, blandat med känslan av en klassisk tobakslounge, visar ytterligare på den breda spännvidden som kontoret inhyser. Genom att arbeta med, snarare än emot, den anrika fastighetens möjligheter och begränsningar har kontoret mixat ett öppet kontorslandskap med större och mindre kontorsrum, och på samma gång skapat kreativa mötesplatser med modern teknologi som möjliggör skapande. Det här är en arbetsplats där detaljerna skapar helheten, och där ingenting har lämnats åt slumpen.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.






Dela den här sidan