Trivector

Vävaregatan 21, Lund

Information
Nostalgi - ledordet som Tengbom arkitekter jobbat efter i projektet med konsultföretaget Trivectors nya huvudkontor i Lund.

I det Tengbomritade kontorshuset Posthornet vid Lunds central ligger Trivectors aktivitetsbaserade kontor. För att skapa varierande miljöer som känns inbjudande och trygga har fokus legat på platser som många känner igen och har en anknytning till- platser som många förknippar med välmående och framkallar glädje. Entrén har t.ex. temat nöjesfältet och ska med sina kulörta, grafiska mönster vara välkomnade på ett kul sätt, ett mötesrum har inspirerats av biografen och så finns så klart tågkupéerna, biblioteket och gillestugan. I skogen är skrivborden så klart gröna, i en annan miljö blå eller puderfärgade.

Kulörerna som konsekvent har använts i interiören hämtar sin inspiration ur Trivectors grafiska profil. Idéen har varit att utgå och omtolka den i olika utföranden som resulterade i flera specialdesignade tapeter, receptionsdisk, personliga skåp samt ett konferensbord där kulörernas blandats i olika mönster.
Med temat nostalgi har projektet handlat om att ta fram ett koncept som är inspirerat av tidlösa uttryck och material som åldras fint över tid, i kombination med teknik och roliga inslag som kan bytas över tid. Återbruk av befintliga möbler har också varit viktigt.

Inredningsarkitekter: Frida Axelsson/Patrik Haglund
Foto: Jonas Ingerstedt
Snickeri för fast inredning: LSI group

Motivering
Inredningen har ett utvecklat koncept som blir ett signum och bygger det fysiska varumärket Trivector. Kontorets olika miljöer bjuder in alla med glimten i ögat och gör att både besökare och anställda känner sig som hemma. Projektets utgångsläge i återbruk och materialval med fokus på långsiktighet gör projektet hållbart både visuellt och materiellt. Därför är Trivectors nya kontor ett hållbart, kul och inbjudande kontor att komma till nu som i framtiden!

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan