Svensk Fastighetsförmedling Nacka

Smedjegatan 2C, 131 54 Nacka, Stockholm

Information
Vi formulerade tidigt i processen en övergripande idé som genomsyrade hela projektet - ”Du ska komma till jobbet och känna dig som hemma”.

Vi tog tillvara på lokalens befintliga förutsättningar med dess stora ljusinsläpp och industriella detaljer. Som motvikt till dessa inslag introducerades mjukare element som textilier, växtlighet och trämaterial. Sammantaget bildade detta en naturlig, skandinavisk miljö som man lätt känner sig hemma i.

Hjärtat i kontoret, sett till både läge och funktion, är det centralt belägna mötesrummet och matsalen. Detta rum skiftar karaktär efter behov; öppet och inspirerande med sin centrala genomsiktlighet eller lugnt och tryggt genom de mer gedigna materialvalen.

Entrén utgjorde en viktig beståndsdel för kontorsmiljön. Här skapade vi en ombonad känsla som gör att både medarbetare och kunder sänker axlarna direkt när de kliver innanför dörren. Här slår man sig gärna ned för en kaffe eller ett möte.

Konceptet togs fram av Workshop Retail Agency som även ritade inredningen och ansvarade för implementationen.

Information:
Hyresgäst: Svensk Fastighetsförmedling
Fastighetsägare: Atrium Ljungberg
Arkitekt: Workshop Retail Agency
Fotograf: Mattias Hamrén
Lokalens yta: 297 kvm

Motivering
Vi vill att våra anställda kommer till jobbet känner sig som hemma. Ett hem utanför hemmet, en kontorsmiljö som känns ombonad och bjuder in till ett professionellt arbete. Vårt mål är att de som spenderar dagarna på kontoret, de som driver företagets affärer, ska trivas och må bra. De ska känna en stolthet över sin arbetsplats. En väl fungerande kontorsmiljö ger en hög attraktionskraft för alla parter; medarbetare, kunder och varumärke.

I projektet har fokus även legat på att arbeta fram en tydlig identitet och visuell signatur som ska sammankopplas med Svensk Fastighetsförmedlings kontorsmiljöer.

Med en arbetsplats optimerad för både medarbetare och affärer hoppas vi öka både effektiviteten och trivseln.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan