Cyan Racing

Gammagatan 3, Göteborg

Information
I en svart kubformad byggnad i Mölndal ligger Cyan Racing. Här utvecklas de mest avancerade racingbilarna på marknaden. Verksamheten på 6 200 kvadratmeter är fördelad på tre våningsplan. Överst finner vi utvecklingskontoret och representationsytor med konferensanläggning och utställningsytor. Generösa glasytor skapar visuell kontakt med verksamhetens alla delar både exteriört och interiört.

Från de övre våningsplanen, som är ett stort showroom, kan besökaren titta in i monteringsverkstaden, den så kallade “Racebay”, som liknar ett vitt laboratorium. Alla verkstadsdelarna är kliniskt vita och ligger fördelade på entréplanet.

Materialpaletten består i huvudsak av glas och perforerad naturanodiserad aluminium, förutom i matsalen där trä kommer in. Kulörerna är svart och vitt som kommer igen i såväl arkitekturen som i de inre miljöerna.

Precision och ordning präglar arkitekturen, exteriört och interiört. Allt för att optimera maximal fart på racingbanan och leda till segrar.

Verksamheten som flyttade in i byggnaden i januari 2017 har redan väckt stort intresse både nationellt och internationellt.

Arkitekter: Liljewall arkitekter
Foto: Carl Ander/Kalle Sanner

Motivering
Cyan Racing skapar världens bästa racingbilar. Den nya byggnaden är en enorm satsning i Västsverige. Liljewall har skapat en konsekvent grafisk fond till de cyanblåbilarna. Avskalad arkitektur, strikta raka linjer och skarpa hörn. Avsaknad av färger gör att de cyanblå bilarna får det utrymme de behöver och förtjänar i sitt nya showroom. Varenda detalj från landskap, till avskalad arkitektur till val av möbler speglar Cyans varumärke och kärnverksamhet. Liljewall har lyckats få besökaren att verkligen lära känna och förstå in på djupet den high-tech-mekanik som Cyan producerar i sin nya byggnad.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan