TV4

Tegeluddsvägen 3-5, Stockholm

Information
Åtta olika koncept glider över i varandra på ett naturligt vis i TV4:s nya verksamhetsbaserade kontor i de ombyggda lokalerna på Tegeluddsvägen i Stockholm.
Alla som arbetar på TV4, C More och Bonnier Broadcasting ska kunna se och känna delaktighet på sin arbetsplats, oavsett om man är i tv-sändning eller jobbar bakom kulisserna. De olika delarna ger medarbetarna inflytande att själva välja hur och i vilken miljö de vill jobba i, med ytor anpassade efter olika typer av arbetsuppgifter.
De olika koncepten som är gestaltade i lokalen bygger på de olika programformaten – till exempel kök och matlagning, trädgård, nyheter samt underhållning och drama. Koncepten glider över i varandra, och vintage-möbler och rekvisita skapar rätt stämning. Vem vill inte slänga sig ner i en chesterfield-soffa som har varit med i Let's dance?
I maj 2017 stod första etappen klar. Affärsvärdet som arbetet gynnade var varumärkeslyft, ett modernt och uppdaterat arbetssätt samt att flera olika tv-varumärken och kanaler fick ett gemensamt uttryck och en plats för samverkan.

Det var självklart att vår utgångspunkt för vår nya arbetsplats skulle ha högt fokus på återbruk.
45% av möblerna har återanvänts
20% av möblerna är vintage
35% av möblerna är nya

Storlek: ca 9000 kvm

Fotograf: Jason Strong
Inredningsarkitekt: Spectrum Arkitekter

Motivering
Våra lokaler är en del av de anställdas användarupplevelse, vår EX (employee experience), tillsammans med kultur och arbetssätt samt verktygen i den digitala arbetsplatsen.
Alla tre delarna hänger ihop och behöver vara på plats för att uppnå en framgångsrik EX som leder till ökad produktivitet och innovation. Vi utvecklar alla tre parallellt och agilt över tid.
En viktigt del av EX är de olika inredningsstilarna, känslor och uttryck som passar många olika medarbetare och personligheter.
Alla kan finna en egen miljö som man trivs i, känner sig extra kreativ i och får som favorit. Kontoret bjuder på allt från en tv-spelshörna med graffitivägg, sober salongsmiljö och avslappnad trädgårdskänsla inomhus till VIP-känsla med guld och glamour och lugna tysta ytor med bibliotekstema.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.






Dela den här sidan