Collector Bank

Lilla Bommens Torg 11, Göteborg

Information
Collector bank växer fort! När huvudkontoret i Nordstan blev för litet fick man se sig om efter nya lokaler och hittade svaret i den ikoniska 80-talsbyggnaden Lilla Bommen, i folkmun kallat läppstiftet, beläget med en förstklassig utsikt över Göteborgs hamn. Det nya kontoret har möjliggjort ett mer publikt utrymme i bottenplan, ett inbjudande vardagsrum för besökare såväl som medarbetare. Här finns en rad olika mötesplatser till exempel intima mötesrum, stora konferensrum, öppna platser för spontanmöten och plats för större samlingar i en läktare smyckad med ett konstverk specialutformat av Ellen Macke Alström.

På Collector banks övriga våningar samsas traditionella arbetsplatser i kontorsrum och öppna landskap med kreativa ytor för samarbete och rum för avskildhet. Våningsplanen binds samman av en ny interntrappa som uppmuntrar till rörelse och möten mellan kollegor.

Kaka arkitekter har arbetat med att låta inredningen återspegla det moderna och färgstarka som är Collector bank. Här blandas det representativa med det fantasifulla och blir en arbetsplats som ger energi och trivsel. Självklart i olika nyanser av Collector banks signaturfärger rosa, lila och orange.

Collector bank, Lilla Bommen
Yta: ca 6000 kvm
Antal anställda: 450 personer
Inredningsarkitekter: Kaka Arkitekter
Projektansvarig Collector bank: Helena Björkengren
Arkitekt för projektering av ombyggnad: Kjellgern Kaminsky
Fotografer: Anders Bergstedst & Emelie Asplund

Motivering
Collector banks nya kontor på Lilla Bommen präglas av glädje och kreativitet men utstrålar samtidigt den stabilitet och kompetens man kan förvänta sig av en bank. Tyngdpunkten ligger på trivsel och möten i både interna kontorsytor och det publika vardagsrummet med mycket färgrika och ombonade miljöer. I projektet har man arbetat till stor del med återbruk av Collector banks befintliga möbler och kunnat satsa på högkvalitativa nyinköp till nyckelytor. Då Collector bank är ett företag som utvecklas snabbt har kontor och inredning utformats för att kunna anpassas över tid allteftersom behoven förändras.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan