Sparbanken Rekarne

Kungsgatan 5, 63220 Eskilstuna

Information
Sparbanken Rekarne i Eskilstuna är en fristående bank som är definitionen av kreativitet och nytänkande i bankvärlden. Här har man skapat nya arbetssätt som får kollegor inom bankväsendet att resa dit från hela Sverige.

Inredningsarkitekt: Coco form studio
Fotograf: Jason Strong

Fabriken är ca 200 m2 och en fristående del från det övriga inredningskonceptet. Ytan totalrenoverades med start 2015 och lokalen stod klar för inflytt under 2017.

Konceptet:
Sparbanken Rekarne stod inför utmaningen att hitta ett sätt att hjälpa fler kunder på ett bättre sätt. Lösningen blev ett öppet landskap där medarbetare enbart hanterar handlingar som deras kollegor skickar till dem efter förfrågan från kund. Ett producerande landskap där alla hjälper varandra: Fabriken.
Inredningsbriefen var att skapa en yta som andas industri och fabrik samtidigt som den är lekfull och kreativ. En yta som får medarbetarna att känna glädje och stolthet över att komma till jobbet varje dag.
Med denna brief påbörjades arbetet med att ta fram ett koncept som passade det nya arbetssättet. Den befintliga ytan bestod av individuella kontorsrum med inredning från början av 90-talet som gjordes om till en öppet landskap. Genomgående färger och material är sprungna ur företagets klassiska symbol: den präglade eken på en kopparplatta.

Motivering
Fabriken kännetecknas av den lust och den kreativitet som genomsyrar hela företaget. Det finns ett stort mod i att konsekvent välja bort konventionella metoder och tänka nytt för att ligga i framkant i en värld som ständigt förändras.
Lokalen i sig fyller medarbetarnas behov av tydligt avgränsade arbetsplatser, mötesrum med olika förutsättningar, telefonrum samt en social yta i mitten.

Det genomtänkta konceptet återspeglas i den vävda mattan med handplockade färger i trådarna, de varsamt utvalda materialen, väggarnas struktur och färgsättning, dekor och belysning.

Helheten skapar just den känsla som eftersträvades. Miljön signalerar tydligt till medarbetare och kunder att Sparbanken Rekarne aldrig stannar upp och alltid tänker framåt.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan