Cybercom Group

Lindholmspiren 3, Göteborg

Information
"Hur skall våra medarbetare kunna känna samhörighet när stora delar av personalstyrkan sitter utspridda hos flera olika kunder?"

Denna fråga ställde sig Cybercom, ett konsultföretag som arbetar med digitala innovationer, inför ombyggnaden av sina kontorslokaler på Lindholmen i Göteborg.
Svaret blev ett moderskepp: en samlande plats för umgänge, kommunikation, utbildning och events.
Ett vardagsrum som man vill landa i mellan jobb eller samlas på för after work.

En förhållandevis liten yta av kontoret används till traditionella skrivbordsplatser vilket ger mer plats för samvaro och samarbete. De nya rummen väcker nyfikenhet, uppmuntrar kreativt användande och blir platser där Cybercoms medarbetare har kul.

Inredningen är en kombination av återbruk, nyinköp och specialritade platsbyggda möbler. Befintliga köksluckor och vikvägg har uppdaterats med ny lack och tapet.

Med en ny öppnare planlayout och ett lekfullt uttryck förvandlades Cybercom Göteborgs lokaler från ett generiskt kontor till en work lounge med mycket karaktär. Fokus har legat på att skapa mångsidiga rum som kan användas på flera olika sätt. Ha work shop i pingisrummet! After worka i projektutställningen! Ha möte i lunchrummet! Gå på gästföreläsningar i loungen!Cybercom Göteborg, Lindholmen science park
Yta: ca 1000 kvm
Antal anställda: ca 100 personer varav hälften jobbar ute hos kund.
Inredningsarkitekter: Kaka Arkitekter
Projektansvarig Cybercom: Magnus Skebäck, Bella Sörborn & Gustaf P Lundberg
Arkitekt för projektering av ombyggnad: Arkitekturkompaniet
Fotograf: Anders Bergstedst & Emelie Asplund

Motivering
Det nya kontoret är ett vattenhål för Cybercoms konsulter som är spridda på flera olika arbetsplatser runt om i Göteborg. Cybercom frågade efter ett vardagsrum men fick mer. En djungel, ett hav och en oas som uppmuntrar till innovation och glädje.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan