Squeed

Packhusplatsen 2, Göteborg

Information
Squeed är ett företag som arbetar med mjukvaruutveckling.
När de skulle flytta från sitt gamla kontor in i nya lokaler vid Packhusplatsen, Göteborg kontaktade de Kaka Arkitekter. Packhusplatsen ligger vackert vid Vallgraven och Squeeds kontor har utsikt över Göta Älv. Det äldre huset, som kallas för Hertziahuset byggdes år 1901 i jugendstil åt handelsfirman J A Hertz & CO. Tegelhuset ger ett pampigt intryck och Squeeds lokaler har stora fönster och generös takhöjd.

Squeed ville att deras kontor skulle fungera som ett nav för deras konsulter som kommer in på kortare besök men också ha fasta arbetsplatser.
Kaka tog avstamp i Squeeds färg; orange och skapade en kontorsmiljö med flera olika mötespunkter. I entrén möts man av ett ståbord och en spektakulär armatur, båda specialritade av Kaka.

Ett önskemål från Squeed var att det skulle finnas en bar på kontoret. Kaka markerade hörnrummet på kontoret genom att måla det i en mörkblå färg, här finns också den specialritade baren som smälter in i väggfärgen och smyckas av en hylla i mässing.

Squeed, Packhusplatsen 2
Yta: ca 330 kvm
Inredningsarkitekter: Kaka Arkitekter
Projektansvarig Squeed: Ola Klasson
Fotograf: Anders Bergstedt

Motivering
Squeeds nya kontor har med relativt små medel förvandlats till en arbetsplats som andas kreativitet och stilrenhet. Fokus har legat på att skapa ett presentabelt uttryck men också med medarbetarnas trivsel i fokus.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.






Dela den här sidan