Intea AB

Hamngatan 13, Stockholm

Information
Intea, Hamngatan i Stockholm
Inflytt augusti 2017
279 kvadratmeter
Fotograf: Johannes Giotas

"Vi vill äga hus som människor vill jobba i", så låter det om man frågar Henrik, en av grundarna.
Och det stämmer ju. Nu äger vi förvisso inte lokalen vi sitter i, men tanken består.
Hit kommer intressenter, investerare och ibland vänner och familj förbi; för en stund, för en kopp kaffe, ett möte eller en lunch.
Vi som jobbar på Intea, vi jobbar här. Därför känns det viktigt att det är en plats som man vill vara på.

Annars, ja, då säger vi emot oss själva.

Motivering
- för att det känns som ett andra hem. Hit har vi burit med oss delar av oss själva som har kommit att forma kontoret till vad det nu är. Kaffemuggar som tagits med hemifrån, leopardmönstrade fåtöljer från tidigare kontor och rosa konstverk i papier-maché som någon av oss tyckte platsade här. Det är den charmiga blandningen av vilka vi är som har gett kontoret karaktär.

- för att lokalen erbjuder flera miljöer på en relativt liten yta. Ska du skriva en text som ska ut på hemsidan? Slå dig ner i den knallgröna soffan framför brasan. Behöver du inspiration? Ta en titt på korkväggen där bilder, artiklar, ritningar och andra idéer finns uppnålade, eller ställ dig vid ett av de stora fönsterna som vetter ut mot Norrmalmstorg. Här blir det aldrig tråkigt och du tröttnar aldrig på miljön. Byt arbetsplats och antalet perspektiv blir oändliga.

- för att mörka partier och låg takhöjd har omvandlats till att bli lokalens stora tillgångar - mysiga soffhörnor, dimmade golvlampor, flipperspel och sammetsgardiner. Kontoret fungerar lika bra dagtid som kvällstid, för möten som för afterworks.

- och för att priset inte avgör varken funktionalitet eller estetik. Vi har jobbat med köksskåp från Ikea, ljusslingor från Clas Ohlson och lite målarfärg för att få förvaringen precis som vi vill ha den. Och vem visste att det var billigare att sätta upp mattor på väggarna, än att måla dom? Det är bara fantasin som sätter gränser.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan