Aritco Lift AB

Elektronikhöjden 14, Järfälla

Information
Vi flyttade in i en kombinerad kontors- och industrilokal på 16500 kvm i oktober 2018. Lokalen har helrenoverats för oss på ett sätt där många av originalbyggnadens detaljer har bevarats samtidigt som vi har fått ett modernt och ändamålsenligt kontor. Bilderna är tagna av Jason Strong och Erik Undén.

Motivering
Hållbarhet är en central del i vår affärsinriktning – baserat på detta så valde vi en sliten industrilokal från 70-talet med stort behov av kärlek och omtanke, bygga nytt fanns som option men kändes inte lika hållbart och definitivt inte lika spännande.

Hållbarhet har genomsyrat hela processen och vi har valt att behålla och förädla så många detaljer som möjligt – glaspartier i ek, öländsk kalksten i entréytor, vinterträdgårdar, furufönster som har målats – detta har skapat en unik karaktär som är svår att nyproducera. 75% av alla möbler är begagnade, detta har förutom hållbarhetseffekter gett oss möjlighet att välja möbler i högsta kvalitet och snygg design till en rimlig kostnad, vi har haft ett mycket bra samarbete med Rekomo över hela processen.

Hela projektet har drivits tillsammans med våra medarbetare, tidigt etablerade vi gemensamt några ledstjärnor – samarbete, kreativitet/innovation och välmående – med dessa som bas och efter ett stort antal work-shops så landade vi i ett aktivitetsbaserat kontor med många projektrum och projektytor men också med ett stort antal mindre rum när behov för avskildhet finns. Vi har suddat ut alla fysiska och mentala barriärer mellan olika avdelningar för att stimulera relationer och samarbeten ”cross functional”.

Alla färger och toner, på väggar, golv och möbler är valda utifrån två perspektiv.
Att skapa en varm välkomnande känsla där man känner att ”här vill jag vara” samt en igenkänning i vårt varumärke, alla färger och toner är de samma som vi använder i broschyrer, mässor, hemsida etc. Vi jobbade efter visionen – om man håller för ögonen på en kund eller partner och leder han/hon in i lokalerna, ska han/hon känna, när han/hon får se igen, att ”det här är Aritco” utan att behöva exponeras för en logga.

Det som verkligen gör vårt fantastiska kontor och vår fantastiska lokal unik är att vi är en producerande industriverksamhet. Vi har aktivt valt att sudda ut gränserna mellan produktion och kontor genom att välja stora glaspartier istället för väggar, alla gemensamhetsutrymmen såsom, entré omklädningsrum, gym, matsal, kaffeytor, konferensrum etc är gemensamma för alla – vi är ett team och våra lokaler ska också kommunicera och signalera detta.
Det finns många snygga kontor men våra lokaler är garanterat Sveriges snyggaste industrikontor.


Dela den här sidan