BDO

Sveavägen 53, Stockholm

Information
I december 2018 flyttade vi på revisions‐ och rådgivningsbyrån BDO in i den Bonnierägda fastigheten Magasinet på Sveavägen 53 i Stockholm. Den anrika byggnaden är daterad 1920‐tal och totalrenoverades invändigt under 2018. BDO:s kontor inryms på tre våningsplan med en yta om cirka 4 000 kvm.

Projektledare: Anders Kolvik, Carbonbay
Inredningsarkitekt: Katarina Söderström, Liljewall arkitekter
Leverantör: Jenny Gran, AB Evert Lindelöf
Fotograf: Linus Flodin, baraBild


Motivering
Kontoret är en modern arbetsplats och naturlig mötesplats för såväl medarbetare som kunder. Den centrala placeringen av kontoret går helt i linje med BDO:s vision och tillväxtmål.

Att flytta drygt 300 medarbetare från traditionella fasta arbetsplatser till ett aktivitetsbaserat kontor var en utmaning som slutligen landat väl i organisationen. Tillsammans arbetade vi fram överenskommelser för hur vi vill arbeta gemensamt i våra nya lokaler. För att tillgodose medarbetarnas önskemål kring olika arbetsmiljöer är kontoret indelat i tre olika zoner; en aktiv zon där energin och pulsen är hög, en lugnare zon där ljudnivån är något lägre samt en tyst zon för arbete som kräver fokus.

Kontoret är inrett i en monokrom och lugn färgskala där lobby, bistro och kontorsytor präglas av en dämpad beigegrå kulör. Konferensytorna är monokromt färgstarka i fem mustiga konceptfärger – mullvadsbrun, ockragul, vinröd, olivgrön och turkos.

Av kontorsytan uppgår cirka 90 procent till aktivitetsbaserade arbetsplatser. Övriga ytor består av konferensrum, grupprum, allmänna ytor och ett fåtal traditionella kontorsrum. Dessutom finns ett flertal sociala ytor med bland annat touch down‐platser, en bistro och en lounge.

Konsten på kontoret har valts med omsorg och bland verken hittar man både traditionella oljemålningar samt modern fotokonst. Även kontorets generösa fönster blir som konstverk med Stockholms citypuls som rörliga motiv.






Dela den här sidan