Nowaste Logistics

Landskronavägen 5B, 252 32 Helsingborg

Information
På Landskronavägen 5B i Helsingborg har en gammal industrilokal bytt skepnad från spårvagnsfabrik till lekfullt huvudkontor för ca 50 av Nowaste Logistics medarbetare. Med målet om att bli Sveriges mest attraktiva arbetsgivare behövdes en uppdaterad och modern samlingspunkt för att lyckas.

Fotograf: Albin Wahlgren, Thorn Creative Agency
Fotograf: Sanna Roy, bymonchi, Joy of Plenty

Motivering
Med ledorden cozy industrial har JKAB Arkitekter ritat ett öppet och välkomnande kontor med gott om utrymme för aktiviteter och socialt häng. Här är det människorna, personlig utveckling och hälsa som står i centrum. Därför har stort fokus lagts på att skapa en skön men busig atmosfär som ska kännas som ett vardagsrum med allt som behövs för att hitta balansen mellan arbete och fritid.

Kontoret har inretts i samarbete med JoyOfPlenty som har lyckats ta vara på de rustika historiska attributen från den gamla fabriken och adderat en modern touch med grönska, graffittimålningar, lekfulla färger och öppenhet. Gamla ruffa detaljer som betongpelare, slitna lagergolv och synliga installationer blandas med moderna inredningskomponenter som containrar, lastpallar och mjuka sittytor.

Från entrén, genom en välkomnande bred trappa med smidesprofiler och synliga bultar, leds besökaren upp till andra våningen där det finns möjligheter för både utbildning och möten. I enskilda mindre mötesrum skapar inredningen varierande stämningar i jordnära färgskalor som passar olika typer av möten. I de större konferens- och utbildningslokalerna har naturen plockats in på både väggar och golv för att ge en mjuk och luftig känsla i kontrast till det annars rustika intrycket på bottenplanet.

Till kontoret hör ett välplanerat gym med full maskinpark för alla medarbetare och deras familjemedlemmar för att främja gemenskap och välbefinnande. På gymmet finns allt som behövs för cirkelträning, bollsporter och styrketräning. Här anordnas även turneringar och gemensamma aktiviteter för teambuilding. Samt utbildningar för hälsocoacher som har till uppgift att peppa medarbetarna till funktionell motion och rörelse för att förebygga skador och stärka kroppen.

Med åtta meter i takhöjd och en öppen yta på ca 3000 m² var det viktigt att skapa en dynamisk miljö genom olika zoner. Varje zon representerar olika områden såsom administration, aktivitet, avslappning, tillagning och sociala ytor. Här kan alla medarbetare jobba, dricka kaffe, spela pingis, träna eller hålla möten.

Kontoret är inte bara annorlunda och funktionellt på ett kaxigt sätt. Det är också innovativt på så sätt att det har byggts som en ny byggnad inuti en befintlig byggnad som Nowaste har använt som lagerterminal tidigare. Historia och framtid blandas med koncernens värderingar som handlar om att få människor att växa tillsammans. Kontoret har en mix av inspirerande miljöer som främjar gemenskap, utbildning, personlig utveckling, hälsa och kultur. Här träffas människor från alla delar i företaget på ett naturligt sätt.

Vardagsrummet och hjärtat av kontoret är det som bäst knyter samman ledorden cozy industrial med målbilden om att lyckas skapa ett kontor och samtidigt en social plats där människorna, personlig utveckling och hälsa står i centrum.


Dela den här sidan