ICA

Kolonnvägen 20, Solna

Information
Nytt huvudkontor ICA Gruppen
43 000 kvadratmeter
Start av byggnation 2015 - inflytt januari 2019
Inflytt av ca 2000 medarbetare från fyra olika adresser.
Nytt Arbetssätt: aktivitetsbaserat och agilt
Fastigheten BREAAM certifierad Excellent (besked oktober 2019)
Sopsortering redan på kontorsplan
SMART building med Nimway och rullbara skärmar

Inredning enligt ICAs identitet och varumärke. Det genuina och äkta tillsammans med enkelhet, engagemang och entreprenörskap.
Skapat nytt möbelkoncept och skyltprogram och inrett kontorsarbetsplatser (olika zoner), telefonrum och konferensavdelningar, utbildningssalar, call center, testrum och unika ytor som ex LAB och senorik, Lounge med fågelkvitter, IT Servicehub à la Apple koncept (inspiration), sex kök (varav sverige näst största lunchservering), ett bageri, gym och träningsstudio, varuprovsrum, cykelgarage för 400 cyklar, takterass med inspiration från highline New York och London inkl wifi och elförsörjning, balkonger, växthus, galleri, chambre separé, miljörum med matavfallskvarnar som blir till kompost eller biogas (matavfallet), motionsarbetsplatser och pingisbord, fotostudio, kreativa workshopsytor mm

Motivering
Det är ett fantastiskt hus, ändamålsenligt, genomtänkt i varje detalj och genomsyrar ICAs värderingar. ICA kulturen följer med på ett naturligt sätt och vi lever som vi lär med miljö och hållbarhet. Vi har återanvänt våra gamla inventarier och kompletterat med nytt. Vackra äkta materialval, ett fantastiskt ljusinsläpp, hållbarhet och miljötänk genomgående i varje val av produkt, inventarier. Ljussättning och akustikpanel, spänger som binder samman ljusgård 1 och gör att även anföranden på entreplan kan följas från alla våningar. Smart office och stora digitala skärmar, en mycket välkomnande entré med cafe. Ett bashus med känsla för detaljer som liten "blomma" i golvet på toaletterna, vacker central trappa. Eget bageri där bullar och kakor säljs i cafet och serveras på kaffevagnen. Ett provkök redan vid entrén där man möter ICAs glada kockar som skapar och lagar mat.


Dela den här sidan