Spring Media

Linnégatan 44, 114 47 Stockholm, Stockholm

Information
Spring Media ville omvandla trötta kontorslokaler på 320 kvm till moderna, sportiga, inbjudande ytor med plats för både formella och informella möten och möjlighet att arbeta avskilt.

Uppdraget antogs av Inredningsgruppen Wittstock som skräddarsydde planlösningen och inredningen och lokalerna stod färdiga i mars i år.

Fotograf: Henrik Nero

Motivering
Spring Medias önskemål resulterade i kontorslokaler med modern lounge-känsla som skiljer sig från traditionella kontorsmiljöer med sportig elegans och oväntade inslag.

Kontoret är uppdelat i två zoner. De gemensamma utrymmena, som entrélounge och matplats, har en öppen och avslappnad karaktär. Här är färgskalan mörk med väggar i petrol, neonskyltar, djärva armaturer och detaljer i kork. Lister, foder och kök har målats i samma kulör för att skapa en helt enhetlig färgskala. Det sägs att blågröna kulörer skapar lugn och ökar produktiviteten.

Den andra zonen, med kontors- och konferensrum, har istället en neutral färgskala med väggar i ljusgrått och sportiga inslag. Här är känslan ljus och luftig för att inte störa och inkräkta för mycket i arbetet. De två zonerna har bundits samman genom den gula accentfärgen som finns som en röd tråd i samtliga rum.

Lekfulla och oväntade detaljer skapar en inspirerande miljö. En växtvägg i köket ger syre och främjar arbetsmiljön. En puttinggreen bjuder in till paus i arbetet. En stor anslagstavla möjliggör tankar och idéer i analog form, där man kan låta hjärnan arbeta utan skärmar och digitala verktyg.

Den oväntade färgskalan, nyttjandet av lokalerna på maximalt sätt samt de genomtänkta valen av inredning och detaljer ger en arbetsplats utöver det vanliga och gör Spring Medias lokaler till Sveriges snyggaste kontor.


Dela den här sidan