Bjurfors

Fundationsvägen 17 291 28, Kristianstad

Information
Den välrenommerade mäklarbyrån Bjurfors fortsätter sin etablering runt om i Skåne.
Med 18 kontor i ryggen, främst koncentrerade i Öresundsregionen, var det nu dags att ta Nordöstra Skånes bostadsmarknad med storm!
Placeringen av byråns 19e kontor föll sig naturligt i Kristianstad, i direkt anslutning till nya C4-shopping.
I den väl tilltagna lokalen om 270 kvadratmeter med nära 4 meters takhöjd önskade man ett lika väl tilltaget inredningskoncept
— en uppdatering som skulle andas Bjurfors, men med en exklusiv touch. Rumrum fick det ärofyllda uppdraget att göra drömmen till verklighet!

Yta: ca 270 kvm
Tidpunkt för renoveringen: våren 2019
Tidpunkt för inflyttning: maj 2019
Arkitekt och projektledare: Rumrum
Arbetsplatser: 8
Fotograf: Stefan Lindher

Motivering
Rumrum tog fram en sober, kontrastrik färgskala där midnattsblått möter såväl svärta som ljusa, varmgrå nyanser. Sammantaget skapar de olika tonerna en sofistikerad och lugn grund som genomsyrar kontoret från topp till tå. De klassiska undertaksplattorna har skalats bort till förmån för ökad rymd och ett spännande uttryck där all takinstallation lämnats synlig. I inredningen har äkta material såsom mörkbestat trä och terrazzo fått ta stor plats, tillsammans med möbler och textilier i jordiga toner som på sina ställen utmanas av sprakande rosa. Det öppna landskapet, med såväl klassiska som specialritade skrivbord och mindre samtalsrum, skvallrar om strävan efter ett mer flexibelt arbetssätt.

Och kronan på verket, receptionen — som för tankarna till en lobby på Manhattan — gör vilken själ som helst redo att signera bostadskontrakt!


Dela den här sidan