BAS

Blekholmsterrassen 36, Stockholm

Information
Ett arkiv under gatunivå blev ett nytänkande kontor. När BAS letade nytt kontor hittade vi på en lunchpromenad en riktigt oslipad diamant 100 m från det gamla kontoret. Lokalen hade stått tom länge och det var ingen före oss som sett potentialen. Vi såg möjligheten att förvandla en rå lokal till ett modernt kontor med okonventionella lösningar och mycket kvadratmetrar mitt i stan till rimlig kostnad. I naturvårdsverkets gamla arkiv fann vi en lokal där ingen annan såg möjligheten.

Förändringsresan blev ett grundläggande nytt sätt för oss att arbeta, istället för två plan, gömda rum, slutna väggar så har vi frigjort ytor där spontana möten främjas och där gränsöverskridande samarbete pågår varje dag. Här finns gott om plats för kreativitet och inspiration. Dagsljus blev en utmaning, men genom att ta tillvara på både direkt och indirekt ljus i kombination med en väl genomtänkt belysningsplan och intressant färgsättning blir lokalen behagligt ljus. Rum utan fönster blev materiallabb och fantastiska mötesrum men hjälp av belysning och smart inredning.

Generellt gjordes kostnadseffektiva och okonventionella lösningar. En blandning av budget, egen design och kvalitet. Vårt jobb som konceptutvecklare, arkitekter, grafiska formgivare och strateger gör att vi är vana att se det ingen annan ser, skapa något nytt och just så blev det nya kontoret.

På gården reser sig en udda glaskupol, innanför skymtar en jättelik neonskylt med BAS logotyp.
Trappan ner blev en spiralbygd skulptural pjäs och via den kommer man rakt in i verksamheten. Vi ville vara generösa mot både våra medarbetare och besökare och skapa ett kontor där aktivitet finns överallt genom att frångå transportsträckor och väntrum. Istället för väggar har vi valt en interiör som ger definition till lokalen, där kulörer skapar rumslighet, och där växter och ljus ger värme och dramatik. Mötesrum med glasväggar, boards i kork och en naturlig färgskala som backdropp gör lokalen levande och synliggör människor.

Färgpaletten är vald för att kännas mjuk, naturlig och varm, den ska ge utrymme för kreativitet och uppmuntra att fyllas på och ständigt utvecklas. Här blandar vi second hand, Ikea, egen design, andras design, allt för att skapa en levande oöm och hållbar plats där alla känner sig välkomna.

Motivering
Modet att skapa något nytt och se det ingen annan såg. En smart mix av kostnadseffektiva, designstarka, funktionella och kreativa lösningar. Det är en lokal som främjar teamwork och gränsöverskridande samarbeten. Ett välkomnande kontor som är hållbart och flexibelt över tid, framåtblickande design och nytänkande. En plats där man vill vara, hänga, skratta och arbeta.






Dela den här sidan