M - Volvo Car Mobility AB

Jakobsbergsgatan 17, Stockholm

Information
Inredningstankar

Arbetet med det nya kontoret började som en blank canvas i november 2018. I samband med att två huskroppar slogs ihop till en togs idén fram om helt ny planlösning. Visionen var en större mötesplats med restaurangkänsla i ena delen och en flexibel arbetsyta med plats för tyst arbete, spontana möten, kaffepauser och samarbete i den andra.

På samma sätt som Volvo Car Mobilitys produkt och arbetssätt handlar om att sätta människan i fokus utformades det nya kontoret utifrån mänskliga behov. Lyhördhet för personalens önskningar och behov var grundläggande i arbetet med att ta fram det nya konceptet, i linje med ledorden ”We enable more people to move freely, meaningfully and sustainably”. De nya lokalerna tillgodoser allt från lunchyoga, en grön oas för matro och informella möten, bibliotek och vilrum till styrelsemöten för upp till arton personer, stormöten för 120 personer och speciellt framtagna kodningsrum.

Med ledorden meningsfullt, modernt och hållbart i samspel med en uppgradering till nya lokaler efter bara ett år i de förra, var önskemålet att återanvända och flytta med varenda möbel, textil och detalj in i det nya kontoret. Konceptet från tidigare kontor utvidgades och element som en specialdesignad fondvägg med Stockholmsmotiv, fotokonst signerad medarbetarna, en loungehörna med piano och ett riktigt bibliotek med tyst arbetsplats tillkom.

Färgskalan mörkt blå, mjukt grönt och turkos blev ledande i arbetsdelarna för att stimulera koncentration, lugn och produktivitet. I rummen skapade för möte och samspel valdes en vinröd och aprikos färgskala som ger en känsla av värme, energi och som stimulerar samarbete.

Fakta om projektet
Area: 2005 kvm
Medarbetare Stockholmskontoret: ca 120 personer
Inredare: Sparrow & Weston Interiors
Färdigställt: Juni 2019
Fotograf: Ruben och Henrik Nero

Motivering
M vill skapa plats för människor och nya idéer i våra städer, och vårt kontor går i linje med den tanken. Kontoret är skapat för att besökare ska känna sig välkomna och anställda ska känna sig inspirerade. Det finns gott om luftiga sociala utrymmen som uppmuntrar både samarbete och samvaro.
Och så klart tycker vi det är det finaste kontoret i Sverige.


Dela den här sidan